Arama

Seyit Onbaşı - Tek Mesaj #6

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
4 Nisan 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Çanakkale Savaşı'nda 215 kg. mermi ile Seyit Ali Ocean'ı vurdu ayrıca Seddülbahir'de değil Rumeli Mecidiyede görev yapıyordu.

Çanakkale, birçok kahramanın anıtlaştığı yerdir. Sayısız asker, sayısız komutan telaffuz ederiz. Şüphesiz adını sıkça andığımız Seyit Onbaşı da bu isimlerin en başındadır. O, cehennemin kaynadığı anda topu sırtlayarak müttefik donanmasının “Ocean” adlı gemisini boğazın serin sularına gömer. Böylelikle vazifesini en iyi şekilde tamamlar.

Görevini yapmıştır yapmasına ama günümüzde hala Koca Seyit’in kaldırdığı merminin ağırlığı tartışılmaktadır. Ne kadar tartışılırsa tartışılsın, hiçbir yargı onun yaptığı büyük vazifeye gölge düşürmeyecektir.
Bu vesileyle sizlere Seyit Onbaşı hakkında küçük bir demet sunmak istedim. Onun hakkında birçok yazılar okudunuz, fotoğraflar gördünüz ama bu müthiş belge ve fotoğrafları ilk defa görecekseniz. Hatıra deyip arşivinizde saklayacaksınız!
Seyit Onbaşı’nın renkli bir fotoğrafı
Koca Seyit’in renklendirilmiş yakın bir fotoğrafı. Çok nadir bulunan bir resim…
Çanakkale’ye sığmayan yiğidin ilerleyen yaşının izleri yüzündeki kırışıklıklardan belli
olmaktadır.

Atatürk savaştan sonra demişki sen bunu nasıl kaldırdın bi kaldırda görelim demiş Seyit Onbaşı denemiş olmamış Atatürk'de demişki

-E sen bunu nasıl kaldırdında şimdi kaldıramıyorsun demiş seyit onbaşı da:
-komutanım düşman yine gelsin yine kaldırırım demiş :/

215 okkalık değil 275 kglık mermi kaldırmıştır koca Seyit Onbaşı.