LC Waikiki'den Fransız değiliz ilanıBoykot listelerinde adı geçen, giyim firması LC Waikiki bugün bazı gazetelere tam sayfa olarak verdiği ilanlarda, Bir Fransız markası değil Türk markası olduğunu bildirdi.
Bazı e-forum ve web sitelerinde LC Waikiki'nin bir Fransız markası olarak belirtilmesi üzerine açıklama yapma gereğinin duyulduğunun belirtildiği ilanlarda, LC Waikiki'nin, Tema Tekstil A.Ş. tarafından Fransız D.D.K.A firmasından 1997 yılında satın alınarak bir Türk markası haline getirildiği vurgulandı.
İlanlarda LC Waikiki'nin Türk firması olduğuna dair Türk Patent Enstitüsünden (TPE) alınan marka tescil belgesine yer verildi.
Unakıtan: Yeni vergi gelmeyecekMaliye Bakanı Kemal Unakıtan, faizlerdeki yükselmesi, enerji fiyatları ve memur maaş zamlarının, 2007 bütçesindeki yükü artırdığını söyleyerek 'Üzerine basa basa söylüyorum, yeni vergi gelmeyecek, vergi artışı da olmayacak" dedi.14 Ekim 2006 11:09
Sorularını yanıtlayan Unakıtan, 2007 bütçesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Orta Vadeli Programda 2007 bütçesi için yaklaşık 190 milyar YTL'lik bir büyüklük öngörüldüğüne işaret eden Unakıtan, ancak ondan sonraki süreçte ekonomide yaşanan bazı gelişmelerin, bu rakamların değiştirilmesini zorunlu kıldığını vurguladı.
Unakıtan, şöyle devam etti: “Bu süreçte faizler yükseldi. Bir defa faizlerin yükselmesi elde olmayan sebeplerden dolayı, önümüzdeki sene faiz yükümüzü arttırdı. Onun dışında enerji fiyatları bizi etkiledi. Memurlarımızla ilgili maaş zamları da bütçeyi etkiledi. Bir de, onlara (enflasyon farkını ödeyeceğiz) dedik. Bunların bir maliyeti var. Hepsi, bütçeyi olumsuz etkiledi ve bütçenin yükünü artırdı.”
Unakıtan, bütçe ödeneklerindeki artışın, yüzde 6,5'lik faiz dışı fazla hedefinde bir sapmaya yol açıp, yol açmayacağı konusunda da, “Olacağını tahmin etmiyorum. Çünkü mali disiplinden taviz vermeyeceğiz. Seçime gidiyoruz diye asla popülist politika yapmayacağız. Seçimler olacak diye hiçbir programımızı değiştirmeyeceğiz. Bütçe disiplinine de, özelleştirmeye de aynen devam” dedi. Kemal Unakıtan, Halk Bankasının özelleştirilmesinin, 2007'deki en önemli özelleştirme uygulamalarından biri olacağını da vurguladı.
YENİ VERGİ YOK
Unakıtan, harcama kalemlerindeki artış sonrasında, faiz dışı fazla hedefini tutturmak için bütçede yeni vergi ayarlamalarına gidilmeyeceğini de bildirdi. ”Üzerine basa basa söylüyorum, yeni vergi gelmeyecek, yeni vergi olmayacak” diyen Unakıtan, 2007'de genel bütçe kapsamında ne yeni vergi getireceklerini, ne de mevcut vergilerde artışa gideceklerini ifade etti. Bakan Unakıtan, Belediye Gelirleri Kanun Tasarısı konusunda da, “O Başbakanlıkta hazırlanmış bir Kanun. Meclis'e de sunuldu biliyorsunuz. Meclis'teki safhasında bir görelim bakalım” diye konuştu.
IMF İLE GÖRÜŞMELER
Maliye Bakanı Unakıtan, bütçe ve diğer ekonomik göstergelerdeki gelişmelerin halen 5. gözden geçirme için Ankara'da bulunan IMF Heyeti ile görüşmeleri nasıl etkilediği konusunda da şu değerlendirmeyi yaptı: “IMF ile görüşmelerde sıkıntı olmuyor demek doğru değil de... Karşılıklı olarak tabii onların bazı kabulleri var. Bizim bazı kabullerimiz var. Onlar üzerinde sürekli olarak görüşüyoruz. Biz fikrimizi onlara kabul ettirmek istiyoruz. Onlar kendi fikirlerini söylüyor. Bunlar her zaman böyle geçer. Sonunda da bir noktaya varılır.”
Unakıtan, yeni Gelir Vergisi Kanun Taslağına ilişkin çalışmaların sürdüğünü de belirtti. Maliye bürokratları ile Vergi Konseyinin bu konuda çalışma yaptığına dikkat çeken Maliye Bakanı, “Daha iyi bir reform yapmak istiyoruz. Birkaç maddeyi değiştirmek değil de. O bakımdan biraz vakit alır onlar. Hemen şu an, şu tarihte olacak, bu tarihte olacak diye kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ama arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor” açıklamasında bulundu.
AKARYAKIT ŞİRKETLERİNE KESİLEN CEZALAR
Maliye Bakanı, akaryakıt dağıtım şirketlerine kesilen cezalarla ilgili bir soru üzerine de, bunun Maliyenin dışında bir konu olduğunu söyledi. Cezalarla ilgili kararın Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından verildiğine işaret eden Unakıtan, “Ama onun uygulanmasında Kanunen bize ne vazife verilmişse, biz Kanuni vazifelerimizi yerine getiririz” dedi.
YENİ NUMARAMIZ
Unakıtan, vergi kayıp ve kaçağı ile mücadelenin de tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi. Vergi İstihbarat Merkezinde bir düğmeye basıldığında kimin ne yaptığının anında ortaya çıktığını kaydeden Unakıtan, şöyle konuştu: “Ben de bazen gidip orada çalışıyorum. Çok geniş bir bilgi ağına sahibiz. Sonra denetim elemanlarımız inceleme için çeşitli yerlere gidiyor. Hemen ardından (Sayın Bakanım biz yandık) diyerek beni arıyorlar. (Ne oldu) diyorum, (Denetim elemanları geldi) karşılığını veriliyor. Kaç kişi? 5 kişi. (5 kişi nedir ki, koca bir şehir için) dediğimde, (Olur mu, ellerinde her şeyimiz var, bütün bilgiler var) deniliyor. 8 ayda sadece Hesap Uzmanlarının incelemeleri sonrasında uzlaşma ile 230 trilyon lira kasamıza para girdi. Son numaramız da bu.”
Naylon fatura ile mücadeleye de değinen Unakıtan, 30 milyon lirayı geçen alış ve satışların kendilerine bildirilmesini istediklerini hatırlattı. Maliye Bakanı, “Bilgiler geldi, bir baktık, adam faturayı kesmiş ama malı alan biri yok. Böyle 14 bin kişi çıkardık. Yüzde 95'inin bilgileri doğru çıkmadı, naylon fatura. Bunun da onlara yüz trilyonlarca lira faturası var. Artık herkes bunu bilsin.”
(aa)
Pancar üreticisine avans müjdesiPancar üreticilerine 51 milyon YTL tutarındaki üçüncü nakdi söküm avansı ödemesine, 18 Ekim'de başlanacak.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından 2006-2007 kampanya döneminde pancar üreticilerine bugüne kadar toplam 255 milyon YTL avans ödemesi yapılmış olup, 51 milyon YTL tutarındaki üçüncü nakdi söküm avansı ödemelerine 18 Ekim 2006 tarihinde başlanacak.
Böylelikle bugüne kadar ürün bedellerine karşılık ödenen avansların toplamı 306 milyon YTL'ye ulaştı.
Son düzenleyen Blue Blood; 14 Ekim 2006 12:25
Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi