Arama

nötrino
Yasaklı
13 Nisan 2012       Mesaj #71
Yasaklı
Alıntı
İREMN adlı kullanıcıdan alıntı

Ben nasıl meydana getirildiğini soruyorum.

Yukarıdaki misafir üye bu konuda bilgi vermiş.Ben yine aşağıya kısa bir özetini geçiyorumdur;

Hz Ebubekir (r.a) zamanında (632-634),kitap haline getirilen Kur'an sayfaları kitap haline getirilmeden önce ceylan derisi,hurma yaprağı,kemik taş gibi nesneler üzerine yazılıyordu.Bunun yanında Kur'an tüm hafızlar tarafından ezberlenmiştir Ama yalancı peygamberler olayı ile çıkan karışıklıklar ve yapılan savaşlarda hafızların şehit olmaları nedeniyle Hz Ömer(r.a) Kur'an sayfalarının toplatılıp kitap haline getirilmesini önermiştir.

Hz Ebubekir(r.a) Kur'an ayetlerinin toplatılıp kitap haline getirilmesi görevini Zeyd Bin Sabit'e vermiştir.Zeyd Bin Sabit başkanlığında kurulan komisyon büyük bir titizlik ve hassasiyetle ayetleri toplamış ve toplanan bu ayetler komisyon üyeleri, şahitler ve hafızlar tarafından incelenmiştir.Daha sonrasında incelemeden geçen Kur'an ayetleri, Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) hafızlara ezberlettiği sıra baz alınarak kitap haline getirilmiştir.Kur'an ayetleri,herhangi bir hatanın söz konusu olmaması açısından son bir incelemeden geçirilip,Hz Osman(r.a) tarafından sahabelere okunarak teyid edilip,Hz.Ebubekir'e(r.a) teslim edilmiştir.

Alıntı

Kur'an-ı Kerim ne zaman kitap haline getirildi?

Alıntı

Yıl olarak ne zaman getirlimiştir ?

Aşağıdaki sayfada bu sorunun cevabı verilmişti;

Kur'an-ı Kerim ne zaman bir araya getirilmiştir?
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.