Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
13 Nisan 2012       Mesaj #22
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

Bizim apartmanın kömürlüğünede bir kedi 3 tane yavru doğurmuş daha 3 günlükler bizim apartmanın sahibi onları oradan alıp çöpe atmış. Sonra bir kadın onları farkedip bir kartona koymuş ve çöpün yanına bırakmış.

Akıl ve vicdan yoksunu insan adı verilen bu tür varlıklardan çok var malesef...Ne olursa olsun bir canın bu şekilde ölüme terkedilmesi hiçbir akla ,mantığa,vicdana sığmaz !! Ama bunun hesabını Allah mutlaka soracaktır.Çünkü hayvanlar Allah'ın bir emanetidir.

Alıntı
madrigal adlı kullanıcıdan alıntı

etrafta oynayan çocuklarda onları farkedip bana getirmişler bende anında veterinere götürdüm şöyle bi baktı 2 hafta yaşarlar dedi kabullenemedim tabii. toz sütlerden verdi bana bide şırınga. bi kediciğin ayagındada kangren var onun için merhem verdi her iki saatte bir kedileri şırıngayla besliyorum ve kedinin ayağına sabah akşam merhem sürücem napıcagımı gerçekten bilmiyorum daha önce hiç bu kadar kücük kedicikler görmemiştim. ölmelerini istemiyorum bana fikir verin lütfen ölmesinler Msn Sad

Veteriner yavru kediciklerin o an ki durumlarına göre bir çıkarımda bulunmuş büyük bir ihtimalle.Çünkü genelde yanlarında annesi olmayan yeni doğmuş ve üstelik hastalanmış yavru kedicikler pek fazla yaşamıyorlar.Ama bunun yanında yaşayıp yaşamayacaklarını yinede kimse bilemez.Güzel bir bakım ve tedavi uygularsanız ölmeleri için bir sebep yok .Olumlu düşünün.Öncelikle kedicikleri mikrop kapmamaları için temiz ve sıcak tutmanız gerekiyordur.Ayrıca kediciğin ayağı büyük bir ihtimalle incinmiş ya da burkulmuş olabilir.Çünkü kangren olan bir ayak işlevini artık yerine getiremez ve o parçanın alınması gerekir.

Uygulamanız için verilen merhem kangren olmadığını kanıtlıyordur.Veterinerin size söylediklerini hiç aksatmadan kediciklere uygulayın.Özellikle merhem olayını ihmal etmeyin periyodik olarak incitmeden masaj yaparak sürün.

Alıntı

İnanın içim gidiyor şu küçücük canlara. Annelerinden ayrılmış yavrulara ne kadar iyi bakılabilirse o kadar iyi bakıyorum ama bende okula gidiyorum buralarda kedilere iyi bakan bir kadın tanıyorum ona bırakmalıyım yoksa bakıcam hiç istemem gitmelerini :/

Eğer bakamayacaksanız ve okul nedeniyle bir ihmal olucak ise bahsettiğiniz şahsın bu kediciklere her türlü yardımı yapıp iyi bakacağından eminseniz,hemen vakit kaybetmeden kediciklere bu minvalde bir zemin hazırlayın.Çünkü şu an için çok hassas bir durumdalar ve acil bakıma,beslenmeye ihtiyaçları var.İnşAllah en kısa zamanda iyileşirler.