Arama

Cep Telefonu Tanıtımları - Tek Mesaj #86

mastermobile - avatarı
mastermobile
Ziyaretçi
20 Nisan 2012       Mesaj #86
mastermobile - avatarı
Ziyaretçi
Sony Xperia P, 7 Mayıs'ta Türkiye'de
MsXLabs.org

sonyxperiap520x300x24fi

Sony Mobile, tek parça halindeki alüminyum kasadan oluşan Xperia P akıllı telefonunu satışa sunmaya hazırlanıyor! İngiltere'nin önde gelen perakendecilerinden Clove ve Expansys, Japon üreticinin yeni ürünü için ön siparişler almıştı ve bugün itibariyle dağıtım tarihini 7 Mayıs olarak açıkladı.


Orta düzeyde konumlanan Xperia P LT22i, Clove’da 330£, Expansys’de ise; 339£ fiyat etiketiyle alıcı buluyor. Bu fiyatlara ülkenin %20 katma değer vergisinin dahil olduğunu hatırlatalım. Türkiye’deki fiyatlandırması Xperia S’in birkaç yüz lira altında olacaktır diye tahmin ediyoruz.
4 inç büyüklüğünde 960 x 540 piksel gerçekçi ekran, Sony Mobile BRAVIA Engine, 1GHz çift çekirdekli ST-Ericsson U8500 çipset, 1GB RAM, 16GB Dahili hafıza, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 2.1, microUSB, microHDMI, DLNA, NFC çipi, 8MP LED flaşlı Sony Exmor R kamera, Full HD 1080p video desteği, VGA ön kamera, 1305 mAh standart Lityum İyon pil özelliklerini taşıyacak.
Android 2.3 Gingerbread versiyonu ve yeni Timescape arayüzüyle zenginleştirilen telefonun en geç iki ay içerisinde Ice Cream Sandwich sürümüne güncelleneceği sözü verilmişti. Diğer Xperia NXT modellerinde olduğu gibi Xperia P de microSIM slotu içeriyor. Hafızasının 13GB’lık kısmına kullanıcı tarafından erişilebiliyor ve yükleyeceğiniz içerikler için 2GB’lık bir bölüm ayrılmış. Fakat microSD kart desteği sunmaması sebebiyle hafızasını arttıramıyorsunuz.
Cihazın kendine has özelliklerinden ilki, alüminyum kasası, ikincisi, WhiteMagic teknolojisidir. Bu ekran teknolojisi kullanılarak ekrana normal piksellerin yanı sıra beyaz ışık yayan pikseller de ekleniyor. Bu sayede 935 kandela (ışık yoğunluğu) değerlerine ulaşan ekranın direk güneş ışığı altında kullanılabilirliği artıyor. İç ortamda ise; yine WhiteMagic sayesinde %50′ye kadar enerji tasarrufu sağlanıyor.
Gri, kırmızı ve siyah renk seçenekleri mevcut olan Sony Xperia P nihayet 7 Mayıs’ta piyasaya sürülecek. En geç bir ay içerisinde ülkemizde de satılmaya başlayacaktır.
Son düzenleyen _EKSELANS_; 28 Haziran 2013 21:56 Sebep: düzenleme