Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Nisan 2012       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Arkadaşlar, diş apsesi olan herkese müstahaktır. Diş apsesi gelişmeden önce haftalarca, belki de aylarca ilgili dişte hafif de olsa ağrı söz konusudur. Ancak hiçbir adem evladı bir diş hekimine gideyim de sıkıntıyı çözdüreyim demez. Gün gelir sorunlu diş apse yapar ve sonrası mesajlar da belli.
  1. Apse tedavisi öncelikle antibiyotik ile olur ve ağrının geçmesi 12-24 saat içinde gerçekleşir. O veya bu antibiyotik demek yanlış olur. Apseye neden olan bakterilerin direncine göre ki bunu bilmek imkansızdır antibiyotik seçilebilir. Yani bir antibiyotik denenir, etkisi olmazsa bir diğer antibiyotik denenebilir.
  2. Özellikle uzun süre diş hekimleri tarafından müdahale edilmeyen bazı abselerde kese oluşumu söz konusudur. Yani abseye neden olan mikropları öldürmeyi başaramayan vücut abse etrafına duvar örerek mikropların vücudun diğer bölgelerine yayılmalarına engel olmaya çalışır. Bu durumda antibiyotikler abse duvarını geçip de mikropları öldürmeyeceğinden hiçbir işe yaramazlar. Diş hekimleri bu durumda bir delik açarak apseyi boşaltmaya çalışırlar.
  3. Ağrı kesicilerin tek olarak hiçbir etkinliği YOKTUR. Boşu boşuna ağrı kesici ilaç kulanıp da kendinizi zehirlemeyin.
  4. Abseli dişe diş hekimi müdahale edemez. Aksi halde mevcut mikroplar kalbe giderek kalp kapaklarında uzun süreli ve tedavisi çok daha zor kalp kapağı problemlerine neden olabilir.
  5. Ağrının gerçek tedavisi iltihabı kurumuş dişe bir diş hekimi tarafından yapılacak müdahaledir. Yani ya çekilir, ya kanal tedavisi yapılır yada çürük temizlenerek dolgu uyulanır. Bir diş hekimi ilgili dişe dokunmadan antibiyotikle sorun tam olarak ÇÖZÜLEMEZ.
  6. Antibiyotik tedavisi ile ağrısı ortadan kalkan hastaların çoğu diş hekimine tekrar gitmeyi gerek görmez. En geç 1 ay içinde aynı diş tekrar abse yapar ve tekrar ağrı başlar ki bu hastaların çektikleri çile onlar için daha da müstahaktır. Bence birkaç gün bu ağrıyla yaşamalarında hiç bir sakınca yoktur. Bir müsibet bin nasihattan iyidir. Akılları başlarına gelir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 3 Aralık 2016 00:17