Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Nisan 2012       Mesaj #24
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kurdeşen tedavisinde kullanılan ve etkin bir etkiye sahip olan PREDNOL tablet hapın fazla kullanımında Şeker Hastalığına ve Kemik Erimesine sebep olduğunu uzman tarafından bilgilendirildim ne kadar etkili de olsa yan etkileri fazla bu sebepten uzman doktora danışarak kullanılmalıdır... Ayrıca aşırı tuz tüketiminden de uzak durulmalıdır malum bildiğiniz üzere bir deri hastalığı olduğu için tuz alerjik özelliği arttırmaktadır. Şu ana kadar aşağıdaki sebeplerden (gıda vs ) uzak durulması gerektiği bilgilerini aldım.

akut ürtiker nedenleri:
1. Yumurta
2. Soya
3. Süt
4. Baharat Çeşitleri
5. Fındık , Fıstık
6. Tuz
7. Süt tozu
8. Asitli içecekler
9. Deep-Freze edilmiş gıdalar (konserve vs)
10. Domates , Peynir
11. Balık

Kronik ürtikerde ise sebep genellikle ortaya çıkarılamaz. Hastaların ancak bir kısmında neden bulunabilir.
Bunların başlıcaları;
-stres,
-fiziksel faktörler,
-diğer bazı cilt hastalıkları veya cilt dışı sistemik hastalıklar,
-ailesel hastalıklardır.

ve diğer durumlar da mevcuttur.

kronik ürtikerli hastaların dikkat etmesi gereken durumlar ise şunlardır :
1-Ortam çok sıcak olmamalıdır.
2-Sıkı, yünlü veya kaba kumaştan yapılmış giysiler tercih edilmemelidir.
3-Aspirin ve benzer ilaçlardan kaçınılmalıdır.
4-Stresten uzak durulmalıdır.
5-Sıcak suyla duş alınmamalıdır.
6- Soğuktan kaynaklanan ürtikeri olan kişiler yalnız yüzmemeli, soğuk bir ortama kontrollü olarak girmelidirler.
7-Güneşten kaynaklanan ürtikerde güneşten koruyucu kremler kullanılmalıdır.

Aynı sıkıntıyı ben de yaşıyorum umarım bu hastalığa bir çare bulurlar biz ve bizim gibi kardeşlerimiz şifa bulur , Sağlıklı günler dilerim... Ayrıca bu tip bir rahatsızlıktan çözüm bulan arkadaşların da bizimle paylaşmasını rica ediyoruz ... Bu hastalığı yaşayıp tedavisini bulan arkadaşlar benimle de irtibat kurabilirler.. Sağlıklı günler dilerim...

Gürcan BALTA
irtibat : eaqles@msn.com