Arama


byseus - avatarı
byseus
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2012       Mesaj #2
byseus - avatarı
Kayıtlı Üye
Doğum saatiniz kesin mi?

Doğum saatinin kesinleştirilmesi , doğum saati kesin belli olmayan birinin kişiliği ve hayatında yaşamış olduğu olaylar incelenerek, doğum saatinin belirlenmesi anlamına geliyor. Bu tabii pek kolay bir çalışma değil. Astrolog için öncelikle sabır ve uzun bir çalışma devresi demek. En sık rastlanan durum ülkemizdeki doğumların genellikle ezan saatine göre akıllarda kalmış olması. Bir çok kişinin büyüklerine ne zaman doğduğunu sordukları zaman sabah ezanından biraz sonra ya da öğlen ezanıyla akşam ezanı arası gibi cevaplar aldıklarını biliyoruz. Bu durumda eğer kişi iki yükselen burcu kapsayan zaman diliminde doğduysa iki alternatif harita da çizilir ve hangi haritanın kişiye uyduğu astrolojik bilgi kullanılarak anlaşılabilir.

Doğum saatiniz kesin mi?

Ülkemizde kesin istatistikleri tutmaktan galiba pek hoşlanmıyoruz. Türkiye’de yaşayan bir çok kimsenin doğum saati kesin belli değil. Belki bunda doğumların bir çok bölgede geleneksel olarak evde yapılmasının da payı olabilir. Hastane kayıtları da enteresan. Doğum yaptıran doktor eğer astrolojiye meraklı değilse, doğum bittikten belirli bir süre sonra saatine bakıp doğum raporuna o anki saati yazdığı da oluyormuş.

Aynı sorun Hindistan’da da sıkça görülüyor olmalı ki, hint astrolojisinde doğum saati düzeltmeleri önemli bir yer tutuyor. Ancak hint astrolojisi üzerine yazılmış kitapları karıştıranlar, bir çok konuda olduğu gibi sistematik şekilde doğum saatini kesin olarak saptamaya yarayacak bir açıklamaya rastlayamayacaklar. Ama biz değişik konulardaki bilgilerimizi sentezleyerek sanıyorum sağlıklı bir yöntem geliştirebiliriz.



Ancak diyelim ki doğum saatini dakikasına kadar kesin şekilde belirlemek istiyoruz. Burda işimiz biraz daha zorlaşıyor. Yine bir yıldız haritasının temeli olan yükselen burcu mutlaka bulmamız her şeyden önce şart. Burda işimizi kolaylaştıracak bir strateji geliştirebiliriz. Ay bir gün içinde genellikle iki takım yıldızına giriyor. O takım yıldızlarının özellikleri incelenerek kişinin hangi takım yıldızında doğduğu bulunabilirse, o takım yıldızına denk gelmeyen yükselen burçlar elenmiş olur. Geriye kalan yükselen burçlardan da doğru olanı bulmak için yine basit yöntemler geliştirebiliriz .

Ben bu aşamada akraba ilişkilerinden çok faydalanıyorum. Bildiğiniz gibi kendi haritamızda akrabalarımızla ilgili ilişkileri yakalamak mümkün. Örneğin anne dördüncü evden , baba dokuzuncu evden, küçük kardeşler üçüncü evden incelenebiliyor. Eğer doğum saatini bulmak istediğimiz kişinin akraba ilişkilerini biliyorsak, bu evlere düşen gezegenlere bakarak yıldız haritası ile ilgili yargıya varabiliriz.

Yükselen burcu bulduysak , artık kişinin o yükselen burcun geçerli olduğu saat diliminde doğduğunu biliyoruz demektir. Ancak doğum dakikasını da bulmak için biraz daha konuda derinleşmek gerekiyor. Burda alt haritalar dediğimiz, kişi hakkında daha detaylı bilgiler veren haritalar yardımımıza yetişiyor. Alt haritalar ana haritanın değişik sayıda bölümlere ayrılmasıyla oluşturulurlar. Bunların içinde en önemlisi ana haritadaki burçları dokuz eşit parçaya bölerek çizebileceğimiz navamsa haritasıdır. Navamsa haritasının yükselen burcu her 10-15 dakikada bir değişir. Kişiye uygun navamsa haritasını belirleyebilirsek, doğum dakikasını da yaklaşık 10-15 dakikalık bir zaman diliminde sıkıştırmış oluruz.

Hint astrolojisi panditleri doğum zamanını kesin belirleyebilmek için kişinin hayatında yaşadığı 15 önemli olayın tarihlerine ihtiyaç duyuyorlar. Bu 15 olayla biz de araştırmamızın son aşamasına geliyoruz. Hint astrolojisinde önemli bir yer tutan hayat devrelerini ya da sanskritçe ifadeyle dasa sistemini hatırlayacaksınız. Hayat devrelerinde sürekli alt devreler hesaplanarak dakikanın hatta saniyenin aynı genetik şifre gibi gezegen etkisini bulabiliyoruz. Örneğin her dakika için Jupiter / Saturn / Venüs / Rahu ... benzeri devre niteliğini hesaplayabiliriz. Navamsa haritası yardımıyla belirlediğimiz 10-15 dakikalık zaman dilimini işte bu hayat devreleriyle inceleyip , kişinin yaşadığı olayların bu devrelere uyup uymadığını belirleyebiliriz. Böylece kesin doğum zamanı dakikasına, hatta saniyesine kadar bulunabilir.

Burda yazdığım yaklaşım benim zaman içinde en uygun olduğuna inandığım yaklaşım. Belki zamanla herkes kendi çalışma tarzına göre daha pratik yöntemler geliştirebilir. Bu çalışma için astroloğun kişiyi iyi tanıması gerekmektedir. Gerçekten uzun süren bu çalışma sonunda doğum saatimizi kesin bulabilirsek, girdiğimiz hayat devrelerini de günlük hatta dakika düzeyinde takip edebiliriz.

Kaynak:Kadiniz.com
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.