Arama


kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
1 Mayıs 2012       Mesaj #3
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Su doğada bulunan canlıların yaşam kaynaklarından biridir. Suyun olmadığı yerde yaşam sürmek neredeyse olanaksızdır. Özellikle içme suyu tabir ettiğimiz tatlı su kaynakları gelişen zaman ve teknolojinin negatif getirileriyle kirlenmiş yada kaynakların tükenmesi söz konusudur.

Su tassaruflu kullanmakla kaynağın devamını ve gelecek nesillere aktarabilme adına özellikler insanoğlu tarafından bilinçli tüketilmesi günümüzde önem taşımaktadır. Hızla gelişen büyüyen dünyada biz insanoğlunun %60 su depoladığı bedenlerini göz önüne aldığınızda suyun önemini bir kez daha göz önüne koymaktadır.

Yaşam kaynağımız olan tatlı suyun sadece insanlar için değil tüm tabiat anayı kucakladığını bilmemiz gerekiyor. Gelecekte bahsedilen ve flimlere bile konu olan "Su Savaşları" tarzında ki yapıtlar, suyun önemini gündeme taşımakta ve küresel ısınmanın su kaynaklarını yok etmesi canlılar için elzem olan suyun öneminin devamı için ihtiyacınız kadar tüketme mantığıyla bir çok kampanyalarla su tassaruf bilinci topluma yerleştirilmeye çalışılmaktadır.

Su hayattır...


Ayrıca bakınız:
Yeryüzünün Su Kaynakları
Su Kirliliği