Arama

Medieval II: Total War - Tek Mesaj #16

adam14 - avatarı
adam14
Ziyaretçi
2 Mayıs 2012       Mesaj #16
adam14 - avatarı
Ziyaretçi
Medieval II: Total War, 2002 yılında çıkan Medieval: Total War'ın dolaylı devam oyunu ve Creative Assembly'nin Total War dizisindeki dördüncü oyunudur. Oyun 2006 yılında tamamlanmış ve satışa sunulmuştur. Oyun 1080 ve 1530 yılları arasında geçmektedir. Oyun orta çağ savaşlarına, dinlere ve Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğudaki siyasete odaklanır. Total War dizisinin önceki oyunlarından ayrı olarak, Medieval II: Total War'da keşif ağacı bulunmaktadır ve bu ağaç oyunun sonunda barut bulunmasıyla tamamlanır. Oyunun süre çizelgesi ortaçağda Yeni Dünya'nın keşfi döneminden, Amerika'nın keşfi ve ele geçirilmesi dönemine kadar genişler. Medieval II, Rome: Total War oyununun ana yazılım dizgesi üzerinden yazılmıştır.


Uluslar

Oyunda 22 adet ulus bulunmakta. Oyuna ilk başlayanlar sadece 5 (İngiltere, İspanya, Fransa, Kutsal Roma-Cermen İmparatorluğu, Venedik) ile oynayabilmelerine rağmen oyun içerisinde yok ettikleri devletlerle oynama hakkını elde ederler. Bu uluslar içinden 17 tanesi oyuncu tarafından kullanılabilmektedir (Moğollar, Timur İmparatorluğu, Papalık Devleti ve Aztekler ile oyunda oynanamamaktadır. Bunlar sadece yapay zekanın denetimindedir). Bu uluslar şu şekilde sıralanır:
The Turks (Türkler)
France (Fransa)
The Holy Roman Empire (Kutsal Roma-Cermen İmparatorluğu)
Spain (İspanya)
Venice (Venedik)
Scotland (İskoçya)
Russia (Rusya)
Portugal (Portekiz)
Moors (Emeviler)
Egypt (Mısır)
England (İngiltere)
Byzantine Empire (Bizans İmparatorluğu)
The Mongols (Moğollar)
Timurids (Timur İmparatorluğu)
Hungary (Macaristan)
Milan (Milan)
Sicily (Sicilya)
Papal States (Papalık)
Poland (Polonya)
Denmark (Danimarka)
Aztecs (Aztekler)

Bu uygarlıklar dışında bağımsızlık çabasında olan ve her devlet ile düşman olan asiler (rebels) de bulunur. Örnek olarak: The Seljuks Rebels (Selçuklu Asileri).


vikipedi den alıntıdır