Arama

Odysseus - Tek Mesaj #3

buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
9 Mayıs 2012       Mesaj #3
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Odysseus
Ünlü Yunan kahramanı; İthaka adasının efsanevi kralı. M. Ö. XX. yüzyılın sonuna doğru yaşadığı kabul edilir. Troia savaşından zaferle dönen Odysseus, bin bir serüvenle karşılaştı.

Homeros'un yazdığı Odysseia destanı, en eski seyahat ve serüven hikâyelerinden biridir. Hikâyenin kahramanı Odysseus, kazandığı Troia savaşı dönüsü, sadık karısı Penelope'nın kendisini beklediği ithaka adasına varabilmek için on yıl boyunca uğraşacaktır. Odysseus'un gezisi, çeşit çeşit tuzaklarla birçok kere engellenir. Fırtınaların kurbanı olan Odysseus, çoğu zaman, kendisini düşmanca karşılayan adalara Çıkar ve oralarda kendisini bekleyen tehlikelerden kıl payı kurtulur.

Nihayet, bu kadar uzun bir ayrılıktan sonra lthaka kralı, sarayına vardığı zaman, onu sadece yaşlı köpeği Argus tanıyabilir ve ilk önce bu köpek sevincini belirtir. Odysseus aynı zamanda, Eski Yunan'ın canlı bir portresidir. Odyssela destanı bize, kaybolmuş bir uygarlığı, aslına sadık bir biçimde yansıtır ve onu daha iyi tanımamıza yardım eder.
In science we trust.