Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
14 Mayıs 2012       Mesaj #8
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
'Bilgilerinizi sildirmekle uğraşmıyoruz'
Facebook’un veri kullanım politikasında yapacağı değişiklikler yeni tartışmalara neden oldu. Yapılan açıklamaya göre, üçüncü partilerin elde ettiği kullanıcı bilgilerini silmenin tek yolu uygulama üreticileriyle doğrudan temasa geçmek. Dahası, bu bilgilerin talep halinde silinip silinmeyeceği de kesin değil.

face lockhlarge

Facebook, geçtiğimiz hafta Cuma günü yaptığı açıklamada, veri kullanım politikasında şeffaflığı artırmaya” yönelik değişikliklere gideceğini açıkladı. Yapılacak güncellemeler arasında, daha detaylı açıklamalar, örnekler, metinlerin içinde ampulle belirecek olan ipuçları ve üçüncü partilerin, kullanıcıların verilerini nasıl değerlendirdiğine dair bazı bilgiler olacak. Güncellemede en ilgi çeken kısmı da, üçüncü partiler hakkındaki bilgiler oluşturuyor. Yeni veri kullanım politikası, Facebook’ta bir uygulama, oyun veya sayfadaki uygulamalara girebildiğiniz ortak bir siteyi kullandığınız zaman, kullandığınız himetin size ait olan ve kamuya açık tüm bilgileri üçüncü partilere ilettiğini açıkça belirtiyor. Kamuya açık temel bilgiler, genelde isminiz ve profil resminizi içeriyor. Ancak, Facebook’taki tüm bilgilerinizin kamuya açık olduğunu varsayılırsa, tüm bu bilgiler üçüncü partilerin eline geçiyor.

BİLGİLERİ SİLDİRME BAŞVURUSU
Facebook, “eğer bir uygulamayı silmek istiyor ve silinmesiyle beraber bu uygulamayla paylaştığınız bilgilerin de kaldırılmasını istiyorsanız, uygulamanın üreticileriyle temasa geçip bunu talep etmelisiniz” uyarısını yapıyor. Bu açıklama şunu ima ediyor: Eğer üçüncü parti bir uygulama kullanmaya başladığınızdan bu yana gizlilik kurallarını değiştirmiş olsanız bile, söz konusu uygulamayı silseniz bile bilgileriniz siz silinmesini talep etmediğiniz sürece üçüncü partilerin elinde olacak. Facebook, silinme sürecinde aracı olmadığını ve yapılan sözleşme gereği, bilgilerin talep edilmesi şartıyla silindiğini belirtiyor.
Sen sadece aynasin...