Arama

Türkiye ve Avrupa Birliği - Tek Mesaj #19

dazlak - avatarı
dazlak
Ziyaretçi
13 Kasım 2005       Mesaj #19
dazlak - avatarı
Ziyaretçi
Daha açık nasıl söylesin?
Bu Valeri Jiskardesten i (Valery Giscard d Estaing) iyice dinlememiz gerekiyor.
AB içinde önemli bir kişi... AB Konvansiyonu nun başkanı... AB nin geleceğinin nasıl olacağını planlayan kurulun başkanı...
Konvansiyonun projesine göre AB Tek Devlet durumuna gelecek. Tek başkan, tek meclis, tek devlet yapısı... Diyor ki V. G: Türkiye kültür ve yaşama biçimi olarak bir Avrupa ülkesi değildir. Türkiye nin üyeliğini savunanlar (ABD ve İngiltere) zaten AB ye karşıdırlar... Türkiye gelecekte AB ye üye alınamaz... AB ülkeleri Türkiye nin AB ye üyeliğine karşıdırlar, ama açıkça söylemiyorlar...
Bay Jiskardesten buna benzer sözleri daha önce de söylemişti: Türkiye ye gerçek durum söylenmiyor. Türkiye nin adaylığını kabul edelim diyenlerin gerçek eğilimi, Türkiye nin AB ye asla üye olmayacağı yönünde. Onların Türkiye ile ilişkilerini başından beri dürüstlük ve vekar içinde sürdürmediklerini görüyorum... Avrupalı yöneticilerin büyük bölümü Türkiye nin bu projede yerinin olmadığını biliyorlar ve bir araya geldiklerinde kendi aralarında bunu dile getiriyorlar. Katılımı halinde Türkiye birliğin ikinci büyük ülkesi olacak. Bu bile durumun yarattığı çelişkiyi gözler önüne seriyor... Yunanistan bu fırsatı ikili sorunları çözmek için kullandı.
Daha ne desin V.G....
Gerçekte birçok AB yetkilisinin benzer sözleri çok.
Türkiye de herkesin artık bilmesi gereken gerçek budur. AB projesinin hiçbir safhasında Türkiye nin yeri yoktur. Varmış gibi davranmak ise Türkiye ye itibar ve zaman kaybettirmekten başka hiçbir işe yaramaz.
Türkiye yi yönetenler ve yöneltenler, gerçekten içtenlikli iseler artık bu rüyadan uyanmalıdırlar. Türkiye yi uyutmak isteyenlerin oyunları bozulmalıdır.
Türkiye kamuoyu, üzerindeki ağır baskıdan gecikmeden kurtulmalıdır. Ağır baskıyı uygulayan güçler aslında kağıttan kaplanlardır. Ağırlıkları kağıtları kadardır. Bunlar AB projesi içinde Türkiye nin olmadığını bilmez değildirler. Baskılarının amacı Türkiye yi AB nin üyesi değil, uydusu yapmaktır. Çünkü onların çıkarlarına ve yapay dünyalarına uygun olan budur. Bu bir kirli oyundur ve bu oyun bozulmalıdır.
Son düzenleyen Daisy-BT; 21 Şubat 2011 23:21