Psikoloji üzerine söylenecek o kadar çok şey var ki ben sadece bir kaçına temas edeyim. Psikolojik bozukluğun temeline bakmak lazım yani sıkıntımız nerede mesela yalnızlık, aileden uzakta bir yerlerde yaşamak, borsa gibi bir yerde para kaybetmek,bekar olmak ve evlenememek bu gibi sebepler insanı ruhen bunalıma sokar aslında herşey beynimizde bitiyor örnek verecek olursak o an yaşadığımız olumsuz ve üzücü bir olay midemizin delinmesine veya saçlarımızın dökülmesi beyazlamasına sebep oluyor yani beynimiz vücudumuzda bulunan kılcal damarlara kadar hakim ve tamamen yönetiyor. İnsan kaderini kendisi çizer ve yönetir kader ile irade ayrı düşünülemez insan imkanları dahilinde ve yakın çevresini üzmemeye çalışacak şekilde doğru ilerlemeli, Nasıl ve neyle mutlu olacağımızı düşünüyorsak onu yapmalıyız gezmeyi mi seviyorsun gezeceksin kitap okumayı mı seviyorsun okuyacaksın bu zevkler kişiden kişiye değişir. eğer istemediğimiz bir durumla karşılaşacak olursak sabretmeyide bilmemiz gerekir özellikle sabretmeyi bilmemiz gerekir. hayır bildiğimiz şer; şer bildiğimiz hayır çıkar bunu unutmayın. Zorluklar karşısında sabredenin sonu selamettir. Buna inanın ben çok yaşadım. Değerli arkadaşlar sizlere yaşanmış bir olayı anlatayım dünyanın sayılı zengin insanlarından birisinin Çocuğu intihar eder ve intihar etmeden önce bir mektup bırakır mektupta derki ; zengin olmam sebebiyle dünyada tadabileceğim herşeyi tattım ve herşeyi yaşadım her istediğim oldu. herşeyi tattım ama bir de ölümü tatmak istedim der ve intihar eder... Bi çevrenize kendi gözünüzle bakın zengin bir aile profiline bakın duygu sevgi herşey belli bir seviyede birde normal kıt kanaat yaşamaya çalışan aileye bakın asıl sevgiyi asıl bağlılığı göreceksiniz. (istisnalar kaideyi bozmaz)kendinize şu soruyu sorun yaşamak için mi yiyorum yoksa yemek için mi yaşıyorum eğer yemek için yaşıyorsan sıkıntı vardır. ancan yaşamak için yiyorsan 2. soruyu yöneltin ne için yaşıyorum? ASIL MUTLULUĞUN FORMÜLÜ BU 2. SORUNUN CEVABINDA SELAMETLE...