Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
07:04, 2 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 08 Aralık 2025 - 07:06
Arama
MaviKaranlık Forum
Dinozorlar - Tyrannosaurus
-
Tek Mesaj #5
nötrino
Yasaklı
19 Mayıs 2012
Mesaj
#5
Yasaklı
Açık Artırmaya Çıkıyor
ABD’de, Tyrannosaurus bataar dinozoruna ait dev bir iskelet, 20 Mayıs’ta açık artırmayla satılacak.
Yüksekliği 2.5, uzunluğu ise 7 metre olan iskelet, açık artırmaya çıkarılan ikinci dinozor fosili olacak. Tarihte açık artırmayla satılan ilk dinozor, 1997 yılında 8.3 milyon dolara alıcı bulan “Sue” adındaki Tyrannosaurus rex olmuştu.
Tyrannosaurus bataar’ın açık artırması, New York’ta yapılacak. Sekiz yıl önce Çin ve Moğolistan topraklarına yayılan Gobi Çölü’nde bulundu. Kuzey Amerika’da yaşamış olan T. rex.’lerin Asyalı akrabası olan T.bataar’ın fosiline, bulunduğu yıl 950 bin dolar değer biçilmişti.
Açık artırmayı gerçekleştirecek olan şirketin yetkilisi David Herskowitz, dev dinozorun kemiklerinin eksiksiz olmadığını, kafatasının yüzde 80, vücudunun ise ise yüzde 75’inin bulunduğunu söyledi. Herskowitz, “İskelet neredeyse eksiksiz... Açık piyasada bulabileceğiniz en iyi parçalardan biri” yorumunu yaptı.
Açık Artırmada Yok Yok
T. bataar’ın satılacağı açık artırmada başka fosil ve mineraller de yer alacak. Satılacak iskeletler arasında T.bataar’ın dişi, Saichania chulsanensis dinozoruna ait kafatası, kuş benzeri dinozorlar olan Troodontid türüne ait bir de iskelet bulunuyor.Açık artırmaya çıkarılacak olan fosiller, 17-19 Mayıs günlerinde New York’un Center 548 gösteri merkezinde sergilenecek.
LiveScience’a konuşan Herskowitz,
“T.bataar gibi bir fosilin açık artırmasını görmek çok nadir bir olay. Çünkü bu kadar eksiksiz bir iskeleti bir araya getirmek çok zaman, çaba ve maliyet isteyen bir iş... yine de en zor bulunan fosiller teropot iskeletleri”
dedi.
Teropotlar, Tyrannosaurus ve Allosaurus gibi etobur türleri içeren bir türdü. Bu tür, avcı olduğu gibi diğer türlere kıyasla sayıları daha azdı.
Kaynak : Ntvmsnbc / LiveScience (18 Mayıs 2012,13:22)
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 07:06
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...