Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Mayıs 2012       Mesaj #46
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Konu hortlayacak yöneticilerden özür diliyorum..
Konuyu açan arkadaş açıklama çalışmış lakin kısır döngü olmuş.Bütün bu tartışmalar tek bir yere gelip orada kısır döngü oluyor.Lakin cevap çok basit.
Şunları çok iyi anlayalım;
1-Sınavı yapan kim?
Cevap 1: Allah
2-Neden?
Cevap 2: sonuca göre cennet mi yoksa cehennem ehli misiniz ortaya çıksın diye.
3-Sınav yapmaya ihtiyaç duyan kimdir?
Cevap 3: senin sınavdan ne alacağını bilemeyen.
4-Allah'ın bir şeyi bilmemesi mümkün mü?
Cevap 4: Hayır mümkün değil.
5-O halde beni neden sınav ediyor?Direk cennete-cehenneme atabilirdi.
Cevap 5: Seni direk cehenneme attığında sorma beni neden cehenneme attın diye.
Cevap 6: O bildiği için sen bir fiil yapmıyorsun.Sen yapacağın için O biliyor.Bilmesi ordan geliyor.
Cevap 7:Bu şeyleri kimse bilemez.Sadece Allah bilir.İnanacaksın sorgulamayacaksın.

Sonuç olarak ne soruları soran cevabını almıştır ne cevap veren bir cevap vermiştir.Ki olay sonunda sorgulama inan kısmına dönüşmüştür.Ve bu bir cevap değildir.Cevaplamaya heves etmiş arkadaş sonunda olayı ben bilmem Allah bilir kısmına getirmiştir mecburen.Ey arkadaş Allah bilirse sen ne demeye cevaplamaya çalışıyorsun.Ki cevaplayamıyorsun;çünkü her ne kadar bildiğini,bilerek kalbinle inandığını sansan da gördüğün gibi kalbinde bir cevap yok.içinde olmayan bir bilgiye inanıyorsun.
Şimdi verilen cevapların alüst olmasını mantık ve akılla açıklayalım.Neden mantık ve akıl dedim?Neden mantık ve akılla açıklamam gerekir?Çünkü sınava giren benim ve benim ortalama insan beynim - ki ortalamanın altındakiler de bunu anlamalı dünya sadece süper zekalardan oluşmuyor- bunu anlamalı.Aloo sınava giren benim.Bu işin mantığını anlamazsam bu nasıl adil bir sınav olabilir herkes için.ki bu varan birdir;yaratıcıyı savunmak için yaratıcının sonsuz adaleti olduğu savıyla hareket eden yaratcısının özelliğine ters düşen bir laf söylemiş olur.Yaratıcıyı savunmak için yaratıcıyı harcar ayak üstü.

Yapılacak çıkarım şu : Ya yaratıcı sonsuz adalet sahibi değil ya da senin doğru diye savunduğun şey doğru değil.Her iki ihtimalde de inanç açık verdi.
Şimdi numaralandırılmış cevapları inceleyeceğiz.Sondan başa doğru cevaplamak konunun açıklığa kavuşması açısından daha verimli bir yöntem olacaktır.
C7 : "Bu şeyleri kimse bilemez."Sadece Allah bilir.İnanacaksın sorgulamayacaksın.
Cevabını son paragrafta verdim.
C6 : "O bildiği için sen bir fiil yapmıyorsun.Sen yapacağın için O biliyor.Bilmesi ordan geliyor."
Bahsettiğin şey sonsuz büyüklük sahibi.Bu ne demek?Sonsuz bilgi sahibi demek.Sen istersen yap istersen yapma istersen a yolunu seç istersen z yolunu seç ne yaparsan yap zaman var olmadan önce bile bunu bilebilir demek.Ve senin dediğin şey olan sen yapacağın için O biliyor demek bir cevap değil.
C5 : "Seni direk cehenneme attığında sorma beni neden cehenneme attın diye."
Yaratıcıyla karşı karşıya gelip böyle bir soru sorabileceğini mi düşünüyorsun acaba?Sence mümkün mü böyle bir şey?Sence bu şu demek olmaz mı?-yaratıcının karşındayım hemde tam karşındayım ama ne hikmetse karşında olmama rağmen bizzat sonsuz büyüklüğüne şahit olmama rağmen sonsuz gücün bizzat karşısında olmama rağmen verdiğin karardan şüphe ettim şimdi belki de cennete gidecektim.

Sonsuz büyüklük sahibine sonsuz büyüklük sahibi olmayanların sonsuz büyüklük sahibi olmadığı için yapacağı şeyleri yakıştırmak olur bu sınav yapıyor lafı.

E o zaman yaşamanın ne anlamı var neye göre cennete cehenneme gönderecek bizi diye bitirir dini savunduğunu sanan kişi.
Arkadaşım cevap soruda gizli.Bu denkleme sonsuz güç sahibi olanın herşeyi öyle de olsa böyle de olsa bilebileceği gerçeğini ihmal etmeden katarsan ve cennet-cehennem kavramlarını çıkarırsan denklemi çözmüş olursun.