Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1791

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
22 Mayıs 2012       Mesaj #1791
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Memur zammı 'hakem'e kaldı
Hükümet ve memurun 21 gün süren zam pazarlığından sonuç çıkmadı. Hükümet son turda teklifi iki kez yükselterek yüzde 3.5+4'e çıkardı. Ancak artış memurların beklentisinden uzak kaldı. Son sözü Hakem Kurulu söyleyecek.


120521 memur1v2 120521 memur2standard

Yaklaşık 4.5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinden uzlaşma çıkmadı.2012 için yüzde 3+3'lük zam teklifini yüzde 3.5 + 3.5'a yükselten hükümetin son hamlesi yüzde 3.5 + 4 oldu. 2013 yılı teklifi de yüzde 3 + 3'e yükseltilmişti.
Masaya yüzde 16'lık artışla oturan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, görüşmelere saat 24.00'e kadar ara verdiklerini ve o saate kadar yeni teklif beklediklerini ifade ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, nihai teklifi sunduklarını söyledi.

Anlaşma sağlanamadığı için süreç hakem heyetine devredilecek ve müzakereler 29 Mayıs'a kadar heyet tarafından sürdürülecek.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ''Kamu İşveren Heyeti'nin getirdiği yeni teklif 2012 için 3,5 4, 2013 için bir yenilik yok, ek ödeme yok, eş yardımında artış yok, taban aylığa zam yok, 4-C'liye yüzdelik zam yok, emekliye zam yok, toplu sözleşme ikramiyesine zam yok, yok, yok, yok'' dedi.
Toplu sözleşmenin sabah 08.30'a kadar imzalanabileceğine işaret eden Gündoğdu, istediklerinin olmaması durumunda Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na müracaat edeceklerini söyledi.

'TEPKİSİZ KALMAYACAĞIZ'
Bu başvurunun yasal süresinin 3 gün olduğunu belirten Gündoğdu, "Eylem yapacağımızı, tepkisiz kalmayacağımızı bunun içinde, her tür eylem çeşitliliğinin olacağının buradan altını çizerek ifade ediyorum'' dedi.

"İŞ BIRAKMA OLACAK MI?"
''Eylem içinde iş bırakma olacak mı'' sorusu üzerine de Gündoğdu, ''Kamu-Sen, KESK, saygın iki konfederasyonumuz, yasa gereği onlar tekliflerini masaya taşıdılar. Birlikte hareket edebilirler. Ama bizim böyle bir birlikteliğe ihtiyacımız yok. Hem üye sayısı itibarıyla hem de bakış itibarıyla hem de olayları tanımlama ve yaklaşma boyutuyla... 1 Mayıs gibi hepimizi ilgilendiren bir konuda bile 3 ayrı miting yapmak durumunda kalmışsak burada da farklılıklar ya da birleşmeler olabilir. Ama bizim gündemimizde böyle bir tasarı söz konusu değil'' diye konuştu.

HAKEM KURULU'NDA KİMLER VAR?
Bu arada Bakanlar Kurulu, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu üyelerini belirledi.
Buna göre, toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması durumunda toplanacak kurula, Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlık edecek.
Bakanlar Kurulu tarafından memur sendikaları konfederasyonuna gönderilen yazıya göre, Sayıştay Başkanı Akyel'in başkanlığını yapacağı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun diğer üyeleri şöyle:
İlhan Hatipoğlu, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü
Erhan Usta, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı
Cavit Dağdaş, Hazine Müsteşar Yardımcısı
Şaban Talaş, Devlet Personel Başkan Yardımcısı
Hacı Bayram Tombul, Memur-Sen
Hüseyin Rahmi Akyüz, Memur-Sen
İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen
Ali Kılıç, KESK
Prof. Dr. Sedat Murat, İstanbul Üniversitesi
Doç. Dr. Aydın Başbuğ, Gazi Üniversitesi

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...