Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
02:11, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Perşembe, 25 Nisan 2024 - 02:11
Arama
MaviKaranlık Forum
Nijerya'nın yemek kültürü hakkında bilgi verir misiniz?
-
Tek Mesaj #2
bekirr
VIP
VIP Üye
23 Mayıs 2012
Mesaj
#2
VIP
VIP Üye
NİJERYA MUTFAĞI
Lagos ve diğer büyük kentlerde, çok çeşitli restoranlar vardır. Avrupa ve doğu yemekleri heryerde rahatlıkla bulunur. Katlı mağazalardaki kafelerde self-servis olsa da, çoğu restoran masaya servis uygular. Nijerya yemekleri, küçük farklar içerse de tipi batı Afrika tatlarına sahiptir. Kuzeyde, diğer bölgere oranla et daha gözdedir. Akollü içkiler pahalıdır.Ulusal spesiyaller arasında Yer Elması, Tatlı patates,Suya (şişe geçirilmiş karaciğer ve et ızgara), Kilishi (Baharatlı kurutulmuş et), Doğu'da Egussi Çorbası (Et, kurutulmuş balık ve kavun çekirdeklerinden yapılan bir çorba), Güneyde, keçi ve antilop eti sayılabilir.
ayrıca bir tarif
GÜMÜŞ BALIĞI SALATASI (NİJERYA)
1 kg gümüş balığı (kızartılmış)
1 küçük soğan (ince doğranıp halkalara ayrılmış)
1 orta boy kırmızı salçalık biber (beyazları ve çekirdekleri çıkarılıp ince ince enine dilimlenmiş)
1 orta boy yeşil dolmalık biber (beyazları ve çekirdekleri çıkarılıp ince ince enine dilimlenmiş)
2 orta boy domates (dörde bölünmüş)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Sosu:
100 gr (1/2 su bardağı) domates suyu
1 tatlı kaşığı tabasko sos (istenirse)
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
Önce salatanın sosunu hazırlayınız. Orta boy bir kavanoza bütün sos malzemesini koyup iyice çalkalayarak birbirine karıştırınız. Sosu buzdolabında 15 dakika soğutunuz.
Maydanoz dışında bütün salata malzemesini bir servis tabağına koyunuz. Üstüne sosu döküp iki büyük kaşıkla hepsini karıştırarak sosu iyice yediriniz.
Salatanızı buzdolabında 30 dakika soğuttuktan sonra, maydanozla süsleyip servis ediniz.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Cevapla
Kapat
Saat: 02:11
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...