Arama


bekirr - avatarı
bekirr
VIP VIP Üye
23 Mayıs 2012       Mesaj #2
bekirr - avatarı
VIP VIP Üye
NİJERYA MUTFAĞI

Lagos ve diğer büyük kentlerde, çok çeşitli restoranlar vardır. Avrupa ve doğu yemekleri heryerde rahatlıkla bulunur. Katlı mağazalardaki kafelerde self-servis olsa da, çoğu restoran masaya servis uygular. Nijerya yemekleri, küçük farklar içerse de tipi batı Afrika tatlarına sahiptir. Kuzeyde, diğer bölgere oranla et daha gözdedir. Akollü içkiler pahalıdır.Ulusal spesiyaller arasında Yer Elması, Tatlı patates,Suya (şişe geçirilmiş karaciğer ve et ızgara), Kilishi (Baharatlı kurutulmuş et), Doğu'da Egussi Çorbası (Et, kurutulmuş balık ve kavun çekirdeklerinden yapılan bir çorba), Güneyde, keçi ve antilop eti sayılabilir.

ayrıca bir tarifMsn Happy

GÜMÜŞ BALIĞI SALATASI (NİJERYA)

1 kg gümüş balığı (kızartılmış)
1 küçük soğan (ince doğranıp halkalara ayrılmış)
1 orta boy kırmızı salçalık biber (beyazları ve çekirdekleri çıkarılıp ince ince enine dilimlenmiş)
1 orta boy yeşil dolmalık biber (beyazları ve çekirdekleri çıkarılıp ince ince enine dilimlenmiş)
2 orta boy domates (dörde bölünmüş)
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Sosu:
100 gr (1/2 su bardağı) domates suyu
1 tatlı kaşığı tabasko sos (istenirse)
1 kahve kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Önce salatanın sosunu hazırlayınız. Orta boy bir kavanoza bütün sos malzemesini koyup iyice çalkalayarak birbirine karıştırınız. Sosu buzdolabında 15 dakika soğutunuz.
Maydanoz dışında bütün salata malzemesini bir servis tabağına koyunuz. Üstüne sosu döküp iki büyük kaşıkla hepsini karıştırarak sosu iyice yediriniz.
Salatanızı buzdolabında 30 dakika soğuttuktan sonra, maydanozla süsleyip servis ediniz.