Arama


yasin demirtaş - avatarı
yasin demirtaş
Ziyaretçi
25 Mayıs 2012       Mesaj #125
yasin demirtaş - avatarı
Ziyaretçi
Güzelleşmenin 12 Pratik ve Sürdürülebilir Yolu
MsXLabs.org

Cildinizde bir takım problemler mi, hangimizin yok ki? Ama avuç dolusu paralar dökerek aldığımız bakım kremleri hem bize hem de çevremize zarar veriyor diyorsanız da çözümler kolay, hemen buzdolabınızda. Sürdürülebilir yaşamı sağlığımız için olduğu kadar güzelliğiniz için de benimsemeliyiz.

1. Domates püresini yüzünüze sürün ve 5-10 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkayın. Bunu düzenli olarak yaptığınızda sivilce, hiper pigmentasyon lekeleri ve güneş lekelerinizden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

2. Çileği ortadan ikiye bölün ve yüzünüzü bu çileklerle iyice ovun, 1 dakika bekledikten sonra yüzünüzü durulayın. Daha yumuşak ve parlak bir cilde sahip olacaksınız.


3. Çilekleri dilimleyin ve gözünüzün üzerine koyarak 10 dakika bekletin, sonrasında ev yapımız nemlendiriciniz ile temizleyin. İşte bu kadar, düzenli yapıldığınında şişkinlik ve siyah halkalardan kurtulacaksınız.


4. Elma harika bir nemlendirici ve toniktir. Yarım bardak elma suyunu banyo suyunuza ekleyin, tüm vücudunuzun inanılmaz yumuşak olduğunu hissedeceksiniz.


5. Papaya cilt için harika bir meyve. Bir miktar papayayı ezin ve yüzünüze sürün, 15 dakika bekledikten sonra buz gibi soğuk su ile durulayın. Cildinizin bir bebek kadar taze olduğunu hissedeceksiniz, ayrıca süzenli olarak yaparsanız sivilcelerinizden tamamen kurtulduğunuzu da göreceksiniz.

6. Avokadoyu blender yada çatal yardımı ile iyice ezin ve ihtiyacınıza göre yumurta veya balla karıştırarak bir maske yapın. Düzenli yapıldığında cildinizi nemle doldurur, sertleşmiş bölgeleri yumuşatır ve cilt çatlaklarını onarır.


7. Buz gibi soğuk yada değil, süt güneş yanıklarını anında rahatlatır ve onarır. Pamuk yardımı ile yanık bölgere uygulayın.


8. Patates yada salatalık dilimlerini gözlerinizde 10 dakika beklettiğinizde gözaltı torbalarına ve siyah halkaları hemen iyileştirdiklerini göreceksiniz.


9. Salatalık dilimleri ile selulitlerinizi ovun. Düzenli olarak yaptığınızda selulitlerinizin kaybolduğunu ve cildinizin sıkılaştığını göreceksiniz.

10. Bal cilnizinizi nemlendirmek ve cildinizin nemini korumak için harika bir yiyecek. Sadece yüzünüze sürün ve 10 dakika sonra ılık su ile durulayın. Cildinizin hemen yumuşadığını hissedeceksiniz.


11. Yoğurt, hepimizin evinde her zaman olan bir yiyecek. Hemen yüzünüze bir miktar sürün, içerisindeki laktik asit sayesinde cildinizi yumuşatır ve ince cizgilerin kaybolmasını sağlar.


12. Taze naneyi doğrayıp ezin ve göz altınıza sürün, 15-20 dakika sonra soğuk su ile durulayın. Bunu ihtiyacınız olduğu sıklıkta düzenli olarak yapın ve siyah halkalara elveda deyin.


Unutmayın bu tarifler organik ürünler ile işe yarayacaktır. Diğer ürünlerde bir takım kimyasallar olduğundan yarardan ziyaze, belki de cildinize zararı bile olabilir.
Son düzenleyen _Yağmur_; 27 Mayıs 2013 11:19 Sebep: Sayfa düzeni/kırık linkler