Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1797

Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
30 Mayıs 2012       Mesaj #1797
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
'Kürtaja yasak' haziranda Meclis'te

Tıbbi gereklilik dışında kürtaja yasak getirmeye hazırlanan Sağlık Bakanlığı, kanun tasarısını önümüzdeki ay Meclis'e taşıyacak.

120530 akdaggwidec

Başbakan Erdoğan'ın çıkışıyla gündeme gelen kürtaja yasak için Sağlık Bakanlığı çalışmaya başladı. Bakan Akdağ, düzenlemeye ilişkin olarak, ''Önümüzdeki ay içerisinde bu çalışmaları Bakanlar Kurulu'na yetiştirmeyi planlıyoruz. Ondan sonrası Bakanlar Kurulu ve Meclis'in işi'' dedi.
Akdağ, daha önceki açıklamalarına paralel olarak, ''Kişisel yaklaşımım, prensip olarak gerekmedikçe, tıbbi gereklilik olmadıkça kürtaj yapılmamasıdır'' şeklinde konuştu.

Akdağ ayrıca, sezaryenle ilgili de konuştu:
"Şimdiye kadar birçok yaptırım uyguladık. Bir takım başka yaptırımlar ya da tedbirler alabiliriz. Örneğin tıbbi gereklilikler dışında kadının mutlaka normal doğuma öncelikle iknasını isteyebiliriz. Tıbbi gereklilik yoksa onun normal doğuma ikna edilmesi için bir süreç tarif edebileceğiz. Bunun üzerinde çalışıyoruz''

"AKIL VE BİLİM"
Bu arada konuyla ilgili Aile ve Sosyal Poltikalar Bakanı Bakan Fatma Şahin de konuştu.
Şahin, Koruyucu Aile Şenliği etkinliğine katılmak için gittiği Denizli'de, "Kürtaj ve sezeryan konusunda akıl ve bilim ne diyorsa o uygulanacak" dedi.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Sen sadece aynasin...