Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Mayıs 2012       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İstanbul adalet myo da okuyorum.. öncelikle bölümle ilgili bilgi vermek istiyorum..gösterilen dersler hukuk fakultesınde gosterılen derslerle aynı..hukuk bilgisi açısından iyi sayılacak derecede bilginiz oluyor..genelde bölümden sonra ne mesleği yapılıyor gibi sorular soruluyor.
1) okulda 3 saat daktılografı dersı alıyorsunuz ve kpss ye gırıp 70 puanı gecersenız adlıyelerın actıgı daktılo yanı f klavye sınavında 3 dakıka ıcınde 90 kelıme yazarsanız sözlü mülakat aşamasına geçiyorsunuz..burdada inkilap tarihi genel kültür ve bir kaç hukuksal soru soruyorlar burdada toplamda 70 puanı geçerseniz zabıt katibi oluyorsunuz..
2)icra müdürlüğü..okul bıttıkten sonra acılan ıcra mudurlugu sınavına gırıyorsunuz yazılı bır sınav ve icra-iflas hukuku soruları agırlıklı bır sınav..gectıgınızı farz ederek bununda sozlu mulakatı var ve atlatırsanız artık mudur olmanız ıcın hıc bır engel yok..
3)cezaevi müdürlüğü..kpss ye girip idare memurluğunu kazanırsanız en az 3 en fazla 7 yıl sonunda cezaevınde 2.mudur oluyorsunuz..
4) gardıyan . mübaşir ,danıştay ,yargıtay, adalet bakanlığında kpss şartıyla memur olabiliyorsunuz..
5) bence en önemlisi..dgs sınavına gırıp 80 turkce 80 matematık sorusundan en azından 70 70 net yapıp ıstanbul hukuğa kapağı atıyorsunuz..
umarım biraz olsa bilgi vrmişimdir saygılar..