Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #1800

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
1 Haziran 2012       Mesaj #1800
Avatarı yok
Yasaklı
İstanbul'un Fethinin 559. Yılında Fatih'in Torunları Ayasofya'da Kıyama Durdu

İstanbul'un Fethi'nin 559. yıldönümü kapsamında on binler, Ayasofya'nın önünde "Fetih Namazı"na durdu. Türkiye'nin dört bir yanından gelen ve Ayasofya'nın önündeki alana sığmayarak çimlerin üzerinde saf tutan on binler, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan'ın ardında saf tuttu. Binlerce Fetih Gönüllüsü, namazın ardından hep bir ağızdan "Biz biz biz, Fatihlerin nesliyiz", "Bilet ile değil, abdest ile girmek istiyoruz" sloganları attı.

İstanbul'un Fethi'nin 559.yıldönümü kutlamaları Anadolu Gençlik Derneği'nin Ayasofya Camii önünde düzenlediği "Fetih Namazı" ile daha da anlamlı oldu. Öğle saatlerine doğru Sultanahmet Meydanı'nda toplanmaya başlayan ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen on binler, Fetih coşkusunu ve Ayasofya'nın esaretini açtıkları pankartlar ve afişlerle en güzel şekilde yansıttı. Kalabalık sık sık , "Biz biz biz Fatihlerin nesliyiz", "Ayasofya camiidir, cami kalacak", "Müslüman uyuma, mabedine sahip çık", "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" sloganları atarak, tekbir getirdi.

78 Yıllık Esaret Son Bulsun

Namazdan önce kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan, Ayasofya'nın 1934 yılından bugüne dek, tam 78 yıldır ibadete hasret olduğunu söyledi. "Bu durum bizim vicdanımızı rahatsız ediyor" diyen Turhan, "Ayasofya, Fatih Sultan Mehmed Han'ın İstanbul'u fethettikten sonra, ilk Cuma namazını kıldırdığı mabettir. Fatih İstanbul'u fethettikten sonra önce burayı tamir ettirmiş ve bahçesine medrese kurdurmuştur. Vakfiyesinde de buranın başka bir amaçla kullanılmamasını bizzat tembihlemiş, aksi bir durumda bunu yapanlara lanet etmiştir." diye konuştu.

Ayasofya'nın sadece taş bir binadan ibaret olmadığını ifade eden Turhan, "Ayasofya, Hakk'ın Batıl'a galebe çalmasıdır. Buranın İslam beldesi olduğunun nişanıdır. Sultan Mehmed'e vefa adına Ayasofya ibadete açılmalıdır. Bu üzücü duruma artık bir son verilmelidir." ifadelerini kullandı.

Ayasofya, İslam Ümmetine Emanettir; Emanete Sahip Çıkılmalı

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen AGD Genel Başkanı Turhan, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Ayasofya'nın ibadete açıldığı gün, bizim bayramımız olacaktır. Ayasofya, İslam Ümmetine emanettir. Emanete sahip çıkmak Müslüman olmanın vasfıdır. Batı'da Ayasofya'nın yeniden kilise olarak açılması için kampanya başlatılmış durumda.''

Azınlıklara gösterilen hoşgörü, bu toprakların kahir ekseriyetini oluşturan Müslümanlara gösterilmemektedir. Sümela Manastırı'nı ibadete açan, Akdamar Kilisesi'ni onaranlar 78 yıldır ezan sesine hasret kalan Ayasofya'yı da yeniden ibadete açmalıdırlar." Salih Turhan, konuşmasının ardından on binlerce Fetih Gönüllüsüne "Fetih Namazı'nı kıldırdı.

Türkiye'yi İslam Birliği Yerine Haçlı Birliğine Sokmaya Çalışıyorlar

Eyleme destek veren Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da kısa bir konuşma yaptı. Kamalak, "Hükümet, Türkiye'yi Haçlı Birliğine sokmaya çalışıyor. Bugün Sultan Fatih'e sorsak, 'İslam Birliğine mi girmeliyiz, yoksa Haçlı Birliğine mi?" diye. Ne cevap verir bize? Aynı soruyu vatandaşımıza da sorduğumuz zaman Sultan Fatih gibi cevap veriyor, İslam Birliği diyor. Peki Türkiye'yi İslam Birliği yerine Haçlı Birliğine sokmak isteyen hükümeti kim iktidara getirdi?" ifadelerini kullandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve herhangi olumsuz bir durumun yaşanmadığı "Fetih Namazı"nın eda edilmesinin ardından, onbinler İnönü Stadı'ndaki Fetih Kutlamalarına katılmak üzere harekete etti.



Kaynak : Habernet / Milli Gazete (27 Mayıs 2012,03:55)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.