Arama

Kediler ne ile beslenir? - Tek Mesaj #11

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
8 Haziran 2012       Mesaj #11
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

Benim bir kedim var kaç haftalık oldugunu tam bilemiyorum ama tahminen 3 haftalık falan ve okudugum araştırdığım kadarıyla cişlerini yaparken yardımcı olmak gerekiyormuş, ona nasıl yardımcı olabilirim, ya da bu konuda ne yapabilirim?

Yeni doğmuş yavru kediciklerin tuvalet ihtiyaçları anneleri tarafından yavru kediciklerin genital bölgeleri yalanarak giderilir ve bu periyodik olarak devam eder. Islatılmış bir parça pamuk ile yavru kediciğin genital bölgesine hafifçe hassas bir şekilde masaj yaparak bu ihtiyacını gidermesini sağlayabilirsiniz.Bunun yanında ne kadar süredir bu ihtiyacını gideremiyor bunu tespit edip yavru kediciği önce bir veteriner kontrolünden geçirin. Çünkü birkaç gün ya da daha fazla bir zaman içinde tuvalet ihtiyacını giderememiş ise zehirlenme ihtimali olur!

Alıntı

Kedim sürekli elimi yalıyor acaba bu acıktıgı anlamına falan mı geliyor yoksa dili mi kaşınıyor?

Yavru kediciklerde diş çıkarma dönemlerinde diş kaşıntısı oluşur.Böyle zamanlarda birçok şeyi ısırma, kemirme eğiliminde olurlar doğal olarak. Ama el yalama hatta bazen ısırma gibi davranışların kedilerin bir nevi sevgilerini belli etme şekli olduğu söylenir!
Son düzenleyen nötrino; 17 Temmuz 2015 20:24