Arama

Cep Telefonu Tanıtımları - Tek Mesaj #91

Fatih Zorşahin - avatarı
Fatih Zorşahin
Ziyaretçi
11 Haziran 2012       Mesaj #91
Fatih Zorşahin - avatarı
Ziyaretçi
SpareOne
MsXLabs.org

ppqct

BMWi’ın sunduğu Global Innovation Series (global inovasyon serisi), kent yaşamında mobilite çözümleri geliştiriyor.
Mobil telefonunuzun bataryası bitmişse ve acil bir durumla karşı karşıyasınız kendinizi son derece çaresiz hissedebilirsiniz. İşte SpareOne, bu ve benzer durumlar için çare olmak üzere tasarlanmış.
SpareOne tek bir AA pil ile (bildiğimiz kalem pil), 15 yıl boyunca dayanabiliyor. Telefon yalnızca arama yapabilmeyi ve aranabilmeyi sağlayan oldukça işlevsel ve basit bir cihaz.

SpareOne ve XPAL Power (SpareOne’ın basit batarya sistemini borçlu olduğu portatif enerji şirketi) telefonu yalnızca; doğal afetler, acil sağlık durumları ya da benzeri çıkmazlar yaşandığında kullanmayı öneriyor. Bununla beraber, sırt çantanızla şehirden uzaklaşmak ya da okyanus aşırı seyahat gibi planlı etkinliklerde de işe yarayabilir.
Telefonun tasarımcısı Alan Cymberknoh, kendi telefonunu her gün saat 5 sularında yani kendi iPhone’unun bataryası bittiği zaman kullanıyor. Böylece telefonla ulaşılabilir olmaya ve insanlara ulaşabilmeye devam edebildiğini belirtiyor.
Gördüğünüz gibi telefonun ekranı yok, zaten bu kadar küçük bir batarya ile çalışabilmesinin sırrı da bu. Kullanıcı 10 önemli telefon numarasını cihaza kaydedebiliyor. Bu telefon bazı uzmanlarca analog teknolojinin geri dönüşü olarak yorumlandı.
Son düzenleyen _EKSELANS_; 28 Haziran 2013 21:37 Sebep: düzenleme