Arama

Gastronomi nedir? - Tek Mesaj #3

buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
13 Haziran 2012       Mesaj #3
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Gastronomi
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Gastronomi, kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir disiplindir. Yenilebilir tüm maddelerin, hijyenik olan ama sağlığa uygun olması gerekmeyen şekilde azami damak ve göz zevkini amaçlayarak sofraya, yenmeye hazır hale getirilmesine kadar olan süreç gastronominin çalışma konusudur.
Gastronomi, hijyenik, iyi düzenlenmiş, hoş ve lezzetli mutfak; yemek düzeni ve sistemi anlamına da gelir.
Charles Darwin tarafından ilgi duyulan bir çalışmadır. Darwin Cambridge Üniversitesi'nde gönülsüz bir şekilde ilahiyat okurken "Gurme Kulübü"ne üye oldu; bu kulüpte haftada bir toplanıyor ve normalde mönülerde bulunmayan hayvanları yemeye çalışıyorlardı. Gurme Kulübü daha çok şahin ve balabankuşunu test etmekte idi.

Gastronomi Bölümü

Programın Amacı
Gastronomi bölümünün temel amacı gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek genç yönetici şefler yetiştirmektir. Bölümün diğer bir amacı da zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtmaktır. Meslek liselerinin ilgili alanlarından mezun olan öğrencilere ek puan verilmektedir.

Gereken Nitelikler
Bu programı tercih eden adayların;
  • Tat ve koku duyumları gelişmiş,
  • Düzenli çalışma alışkanlığına sahip,
  • Dikkatli ve titiz kişiler olması gerekir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Kariyer İmkânları
Gastronomi bölümünü bitirenler, “Gastronomi Uzmanı” unvanı alırlar.
Alanlarında yüksek lisans ve doktora yapabilirler.

Yaptıkları İşler ve Çalışma Alanları
Bölümden mezun olan öğrenciler değişik sektörlerde faaliyet gösteren kurumların mutfaklarında çalışır, bir yiyecek içecek işletmesi açabilir ve bu tür işletmelerin yöneticiliğini yapabilirler.

In science we trust.