Arama

osmar - avatarı
osmar
Ziyaretçi
16 Haziran 2012       Mesaj #1
osmar - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba
Yaklaşık Bir çalışma odam için ay önce Hotpoint/Ariston (TFA1 TK- HA) marka iklim sınıfı T olan büro tipi küçük bir buzdolabı aldım. Lakin buzdolabından soğutma yönünden hiç verim alamadım. Dolap 4 kademeli soğutma ayarına sahip ama ne 2, ne 3 , ne de 4. Kademede dolap ısısı 6 ila 6.5 C’ derecenin altına düşmedi.
Servise başvurdum, termostatını değiştirdiler ama sonuç değişmeyince ürünü yenisi ile değiştirdiler. Ancak ürün değişti ama sorun değişmedi dolapta yeterli soğutma olmuyor. Dün akşam termostat ayar düğmesini 4. Kademeye yani en yükseğe aldım 7-8 saat kapısını hiç açmadım daha sonra baktığımda ısı 7.5 C’ idi. Bir dolapta olması gereken ortalama 4 yada 5 C’ dereceyi bu iki dolapta da göremedim.
Dolabın Derin dondurucu bölümü sorunsuz çalışıyor ve ayrıca dolap gerektiği gibi periyodik olarak durup tekrar çalışarak normalmiş gibi görünüyor. Dolabın içi yarı dolu,güneş almıyor ve hava akışı olan bir yerde çalışıyor.
Şimdi sorum şu her iki dolabın da iyi soğutmaması şansız bir tesadüf mü? Yoksa bu markanın bu modelinde bir üretim problemi mi var?
Bu durumda sorun nereden kaynaklanırsa kaynaklansın bu problemin çaresi nedir öğrenmek ve çözmek istiyorum, yardım için şimdiden teşekkür ederim.