Birtane erkek sakam var yakalandığı gün ötmeye başladı. Ötüşü nameleri çok güzel daha 1 2 haftalık olmasına rağmen insanların içinde de ötebiliyor. genelde hayvanlar tüy dönemin geçiremeyip ölüyorlar. bende kuşum güzel olduğu için salmaya atarak salmada tüyden daha kolay çıkacağını düşündüm. gerçi tüye girmesine daha çok var ama kuşumun ötüşü çok güzel olduğu için ölmesini istemiyorum yakalandığı günün 5 dakikasına kuş bağıra bağıra ötmeye başladı. Kınası filan çok güzel. Birde dişi olduğunu düşündüğüm saka yavrum var hem erkeğimi hem yavruyu salmaya diğer 2 tane kanaryamın yanına attım. eğer kuşlarımın tüyden çıktıktan sonra normal dişi olan sakayla eşleşme imkanı varmıdır ? Melez almak da düşünüyorum ama normal saka çıkartırsam daha iyi olacağını düşünüyorum. Kuşlarıma ayriyetten bisküvi kırıntıları filan veriyorum bisküvi ile balı karıştırarak veriyorum sizce bi zararı olurmu ? Birde diyelim ki melez almak için dişi kanaryayla erkeğimi eşe attım ve yumurta aldım. Sakayı dişinin yanından almalımıyım alsam kanarya dişi kendi başına yumurtalara yatıp yavruları büyütürmü ?