Arama


haydar21 - avatarı
haydar21
Ziyaretçi
20 Haziran 2012       Mesaj #16
haydar21 - avatarı
Ziyaretçi
•17 yaşındayım, 8 ay öncesine kadar 3 yıldır sigara içiyordum;
-14 yaşımdayken arkadaşlarla dolaşırken haftada bir kez ve en fazla 2 saatte bi paket sigarayı bitiyordum. Ve genellikle arkadaşlarla nargile içiyorduk.
-15 yaşımdayken spor olarak Body Building' e başladım ve toplam 5 ay gittim. Kuzenlerle bira içmeye başladım, ve 3 günde bir paket sigara bitirmeye başladım. Çok nadir akraba ziyaretlerinde büyüklerimle bir veya iki duble rakı içiyordum. Ve o yılın yaz tatilinde paket sayısı 2 günde bir paket olmaya başladı.
-16 yaşımdayken sigara içtiğimi annemde öğrenince rahat rahat evde istediğim zaman sigara içebiliyordum ve bazen günde 1 paket bitirebiliyordum. Ayriyetten ayda 2, 3 bira içiyordum. Yazın Migros' ta tezgahtor olarak işe atıldım toplam 2 ay çalıştım ama o aylar içerisinde günde 2 paket sigara içmeye başladım.
-17 yaşımdayken sigaranın köpeği olmuştum. 01/09/2011, tarihi yanlış yazmış olabilirim ama okulların açılmasına 2 hafta kala işyerinden arkadaşımın tavsiyesiyle nikotin bandı kullanmaya başladım, bandı taktığım ilk gün bant ile birlikte bir dal sigara içmiştim. Ardından 2 gün sonra 5 kutu bira içmiştim(alkolü yüksek olanlardan) ve o gün sarhoşken bir fırt çekmiştim. Kısacası nikotin bandını kullandığım günden beri sigara içmiyorum.

•Sigarayı içerken
: çok rahatlıyordum, yok denecek kadar ensemde ağrı hissediyordum ve kafamı dağıtıyordum. Aşırı nefes alınca dudaklarım uyuşuyordu.

•Sigarayı bıraktıktan sonra:
-2,3 kere yolda yürürken dondum, dondun anlarda: gözlerim bir yere odaklandı, göz kapaklarım hafifçe kısıldı ve hiçbirşey düşünmedim, aklımdan geçen eskiden aldığım ölen tavşanım, babamın işe giderken beni sorması ve küçükken sinirden ağladığım bir an. Bazen kendime; "Hedefim ne?, Ne yaparsam mutlu olabilirim?, İnsanlar nasıl mutlu olur, Neden mutlu olur, Ne için yaşıyorum" gibi sorular sordum.

•Şikayetlerim;
-Aşırı sıklıkta unutkanlık var, bazen telefon elimdeyken bile telefonumu arıyorum.
-İnanın bana para hesabı yaparken en ufak işlemleri bile yapamıyorum.
-Çok çabuk yoruluyorum ve ciğerlerimde balgamlar horon tepiyor.
-En önemli konulardan bir taneside herşeye, cansız varlıklara bile acayip sinirleniyorum. Şu an bile bazen sinirlendiğimde dediğim gibi cansız varlıklardan bile sinirden ağlıyorum. Çok çabuk tahrik oluyorum, herşeye sinirleniyorum arada sırada başım ağrıyor. Ensemin ağrısı durmuyor, saçlarımda beyaz saçlar çıkmaya başladı.
-Bazen kalp çarpıntısı oluyor kalbim ortaya geliyormuş gibi olup atıyor. Önceden bir doktor kalbinde ritim bozukluğu olabilir diye.
-Canım çok sıkılıyor, yemin ediyorum en ufak espirileri bile anlayamıyorum, şu an hala şaşkınım sınıfı nasıl geçtiğime.
-Birisiyle konuşurken çok basit konular konuşabiliyorum, farkındayım kişiliğim eskisi gibi değil.
-15 yaşıma kadar hiçbirşey yapamayacağımı bilsem bile hiçbirşeyden korkmuyordum ama şimdi herşeyden çok çabuk korkuyorum.
-Tahmini sigaranın etkisinden dolayı böbrek yetmezliği gibi birşey var. Çok sık çişimi yapıyorum bazen çişim var ama yapamıyor gibi hissediyorum. Her çişimi yaptığında yarıda kesildiğini hissediyorum. Bir keresinde çişimi yaptım ellerimi yıkadım ve çişimi yaptığımı unutup tekrar çişimi yaptım..
-Kafamdaki soruları bir açıklığa kavuşturamıyorum, kafam çok karışık hiç dinmeyen bir ense ağrısım var.
-Yaşadığımın pek fakrında değilim ve uyur gezer gibi davranıyorum bazen.
-Bazı heyecanlanmalarımda ellerim titriyor, aşırı tedirgin, telaşlı ve düşünemiyorum.
-Sigara yüzünden gözlerim bozuldu ve gözlük takıyorum artık.
-Birsürü şikayetlerim var aklıma gelen en belirginleri bunlar.

•Doktora gittim ve: film çektirdim nöroloji kafamda bir kist olduğunu ve kbb bir görün dedi. KBB yüzümde kist olduğunu ve önemsiz olduğunu söyledi. Pisikiyatri hiç dinlemeden ilaç yazdı.

NOT: Unutmadan söyleyim 16 yaşımdayken bir konu yüzünden bir hastalık daha başladı. Bazen çok sinirden kendimi tutamayıp etrafa zarar veriyordum. O zamanlar pisikiyatrı Ciprelax diye bir ilaç yazdı ve dozu çok yüksek diye hatırlıyorum. Maddelerde anlatmadım: 10 yaşımdan beri büyüklerimle arada sırada sadece rakı içiyordum. 15 yaşımdan sonra içki içmem çoğaldı. Sülalemde içki o kadar abartılcak birşey değil; aşırı içki içenler var. isteyen istediği zaman içebiliyor, zararını düşünen bir tek babam var oda bir kaç sorunu olduğu için, içkiyi sinirlendiği zaman veya kutlama yapmak için içiyorlar, içki onlar için çok mühim bir sorun değil. Benim içki içmem benim için pek bir etki etmez, edemez. Bunu bazı arkadaşlarımın etkilendikleri için söylüyorum ama ben kötü anlatmış olabilirim TOKAT lıyım, Tokat' lıları bilen varsa çözmüştür benide. Babamın bir akciğeri yarım. Amcam içki ve sigaradan dolayı 30 yaşında vefat etti. Babamın dedesi sigaradan dolayı çok yaşamamış.


Unutmadan söyleyim geçen sene astral seyahet ile ilgili bir film izledim ve aklımdan hiç gitmiyor. Filmin adı INSIDIOUS hem film hemde bu olay aklımdan hiç çıkmadı. Filmi öğrendiğim ilk zamanlar bir kaç hafta korkudan babamla yattım. Eğer bu konuylada ilgilenecek olursa daha açık anlatabilirim, küçükkende enteresan olaylar oluyordu. Şİmdiden teşekkürler.

Anlatımım çok berbattır kusura bakmayın, sizden dört gözle cevap bekliyorum. TEşekkürler !