Arama

Denizaltı Gemiler - Tek Mesaj #5

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
25 Haziran 2012       Mesaj #5
Avatarı yok
Yasaklı

Çin Denizaltısı 7 Bin Metreyi Geçti


Çin'in Deniz Ejderhası diye isimlendirdiği denizaltısı okyanus dalışında 7 bin metreyi geçti.
Çin'in okyanus dibine dalabilen denizaltısı Jiaolong (Deniz Ejderhası), Pasifik Okyanusu'nda Endonezya ile Japonya arasında bulunan Mariana Çukuru'na yaptığı dördüncü mürettebatlı dalışta 7 bin metreyi geçti. Xinhua haber ajansı, 7020 metre derinliğe inen özel araştırma denizaltısının bu alanda ülke rekorunu kırdığını bildirdi.

Dalışa geniş yer ayıran Çin medyası, ülkenin okyanus tabanında mürettebatlı araştırma yürütebilecek teknolojiye eriştiğini ve bu alanda Japonya, ABD, Rusya ve Fransa'yı yakaladığını ilan etti. Adını Çin mitolojisindeki bir ejderhadan alan Jiaolong'un üç görevli taşıdığı belirtildi.

Cameron Tabana İndi
Pasifik Okyanusu'nda Endonezya ile Japonya arasında bulunan Mariana Çukuru, 11 kilometreyle yerkürenin en derin noktası olarak kabul ediliyor. İsviçreli bilim adamı Jacques Piccard ve Amerikalı donanma subayı Donald Walsh, 23 Ocak 1960'da çukura inen ilk insanlar oldu.

Kanadalı ünlü yönetmen James Cameron ise, bu yıl Mart ayında özel denizaltısı 'Deepsea Challenger' ile çukurun tabanına tek başına inmeyi başardı. 156 dakikada dünyanın tabanına inen ve 3 saat kalan Cameron üç boyutlu kameralar aracılığıyla çekimler yaptı. Cameron tarafından bizzat tasarlanıp Avustralyalı mühendislerce inşa edilen denizaltı, dip bölgesindeki 7.250 tonluk basınca dayanıklı olarak üretildi.
Kaynak : Gençbilim / AA (24 Haziran 2012,18:59)
Son düzenleyen Safi; 19 Eylül 2018 00:51