Arama


asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
27 Haziran 2012       Mesaj #1
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
5434 sayılı Kanunun 67. maddesine göre, karı ve koca “dul”, çocuklar, ana ve baba ise “yetim” olarak adlandırılmaktadır.

Emekli iken vefat edenin geride kalan dul ve yetimleri ile görevde iken vefat eden ve hizmet süresi 10 yıl ve daha fazla olan iştirakçilerin eşine, kanunda belirtilen şartları taşıyan çocuklarına, anne ve babasına aylık bağlanmaktadır.

Fiili hizmet süresi 5 yılı doldurduktan sonra vefat eden iştirakçilerin ölüm tarihinde 18 yaşını, orta öğretimde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapmakta ise 25 yaşını doldurmamış çocuklarına 15 yıl hizmet süresi üzerinden bu yaşları geçmemek üzere yetim aylığı bağlanmaktadır.

Ayrıca fiili hizmet süresi 5 yılı doldurduktan sonra vefat eden iştirakçilerin ölüm tarihinde malül ve muhtaç olan eşlerine de dul aylığı bağlanmaktadır.

Dul ve yetimlere bağlanacak aylık miktarı, aylığa hak kazanan kişinin yaşıyor olması halinde kendisine bağlanacak aylık miktarını geçemez.

Anne veya babasının ölümü nedeniyle yetim aylığı almakta olan kız çocuklarına evlenmeleri halinde çeyiz parası adı altında yardım yapılmaktadır. SSK’dan ölüm (yetim) aylığı alırken evlenen kız çocuklarına evlilik toptan ödemesi (çeyiz parası) verilmesi Sosyal Sigortalar Kanunu’nun ek 12’nci maddesinde düzenlenmiştir.
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....