Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Haziran 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Ananas
Ananasın içinde bol miktarda lif var. C vitaminden de çok zengin. B1 ve manganez kaynağı. Enfeksiyonlara karşı koruyucu bir yapısı var.

ananas crop

Faydaları
Taze ananasın içinde protein sindiren bir enzim olan bromelain var. Bu enzim sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır.

Ananasta bol miktarda B vitamini ve az bulunan bir mineral olan manganez var. Manganez enerji üretimi için vücudun ihtiyacı olan bir mineral. Yine enerji üretimi için gerekli olan ve enzimatik reaksiyonlarda kullanılan B vitaminleri olan thiamin ve riboflavin açısından da zengindir.

Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur.

Aklınızda bulunsun
Taze gözüken koyu yeşil yapraklar ananısın iyi olduğunun bir göstergesi. Ananasın olgun olup olmadığını onu koklayarak da anlayabilirsiniz.

Bebeğinize ananasın kök kısmına yakın yerini kesip verin. Çünkü ananastaki şeker bu bölgelerde daha yoğun, üstelik bu kısmı daha da yumuşak.

Uyarı
Ananasın asitli bir yapısı var. O yüzden küçük bebeklerde pişiğe neden olabiliyor. Bazı bebeklerde ağız etrafında kızarıklara da yol açabiliyor. Bebeğinizin ağız etrafında bu tür kızarıklıklar oluşuyorsa bu onun ananasa alerjisi olduğunu göstermekten çok, nazik bir cilt yapısına sahip olduğunu gösterir. Ama bu konuda doktorunuza danışmayı da ihmal etmemek gerek. Ananas bu yüzden bebeğin ilk gıdaları arasında yer almamalı.

Hassas bebekler için bir yaşı beklemekte fayda var. Eğer bebeğinizin bu tür hassasiyetleri yoksa 9 aydan sonra çok küçük miktarda ananas vermeyi deneyebilirsiniz. Ama o zaman da adımları yavaş yav aş atmanızı ve üç gün bekleme kuralını uygulamanızı öneririz.

Bebeğinizin ananasın asitli yapısına tepki vermeyeceğinden emin olduktan sonra ve kendi eliyle beslenebilecek kadar büyüdüğü zaman eline bir dilim ananası kemirmesi için verebilirsiniz. Ama o zaman da yanında olun ve boğazına kaçmaması için dikkat edin. Bu iş için üretilen meyve filelerini de kullanabilirsiniz.

Bebeğinize olgun olmayan ananas vermeyin. Kendiniz de yemeyin. İshal ve kusmaya neden olabilir.

Reflüsü olan bebeklere ananas vermeyin. Reflüyü tetikliyor.

1 bardak (165 gram) doğranmış ananasta;
  • A vitamini 95.7 IU
  • C vitamini 78.9 mg
  • Folat 29.7 mcg
  • Kalsiyum 21.5 mg
  • Magnezyum 19,8 mg
  • Fosfor 13.2 mg
  • Potasyum 180 mg
  • Manganez 1.5 mg
  • Şeker 16.3 g
Sen sadece aynasin...