Arama

Denizaltı Gemiler - Tek Mesaj #6

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
29 Haziran 2012       Mesaj #6
Avatarı yok
Yasaklı

SeaOrbiter İnşaatı Ekim 2012′de Başlayacak


Bir bölümü deniz altında olacak ve okyanusta ilerleyecek The SeaOrbiter araştırma gemisi konseptinin endüstriyel tasarım aşaması tamamlandı.
Fransız mimar Jacques Rougerie, SeaOrbiter fikrini bu aşamaya getirene kadar on yılın üzerinde zaman harcadı. Endüstriyel tasarım aşaması da henüz tamamlanan bu konsept denizaltı-denizüstü araştırma gemisinin inşaatına Ekim 2012'de başlanılması bekleniyor. SeaOrbiter, Güney Kore'deki Expo 2012'nin Fransa'ya ayrılan bölümünün odağı durumunda. Bu benzersiz geminin 58 metre yüksekliğinde olması planlandı. Bu da bir futbol sahasının yarısı büyüklüğüne denk geliyor. Beklenen maliyetse 52,7 milyon dolar civarında.

CNN'nin verdiği bilgiye göre ünlü oşinograf Sylvia Earlede projenin destekleyicilerinden. Eski NASA yöneticilerinden Dan Goldin ve astronot Jean-Loup Chretien de diğer destekleyiciler arasında yer alıyor. SeaOrbiter ayrıca European Space Agency (ESA) yani Avrupa Uzay Ajansı'ndan da ihtiyacı olan bütünleşik tasarım ve teknolojilerin geliştirilmesi konusunda destek alacak.

Araştırma ekibi, oşinografik gözlem, sonic ekipmanlar ve yörünge uydularının aracılığı ile gerçek zamanlı okyanus izlemesi yapabilecek.Dikey şekle sahip SeaOrbiter, okyanus yaşamını gözlemleyecek18 okyanus bilimciyi kalıcı olarak barındırabilecek.
Son düzenleyen Safi; 19 Eylül 2018 00:51