Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
19:18, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Pazartesi, 08 Aralık 2025 - 19:18
Arama
MaviKaranlık Forum
Ahtapotun kaç bacağı vardır?
-
Tek Mesaj #2
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
2 Temmuz 2012
VIP
VIP Üye
Ahtapotun Kaç Bacağı Var?
Şimdiye dek “sekiz bacağı” olduğunu düşündüğümüz ahtapotların, aslında yalnızca 2 bacağı olduğu ortaya çıkarıldı. Geriye kalan 6 uzantı, ahtapotun kolları. Dünyanın en zeki omurgasız canlıları olarak tanınan ahtapotlar, emici vantuzlarla kaplı kolları yardımıyla alet de kullanabiliyorlar.
Sucul yaşam uzmanlarının 2000’in üzerinde ziyaretçinin gözlemlerinden de yardım aldığı çalışması, ahtapotların uzantılarının ilk 3 çiftini daha çok yakalama, kavrama ve alet kullanma gibi işlevler için kullanmayı tercih ettikleri kanıtlandı.
Gözlemler sonucu ahtapotlar hakkında edinilen diğer bilgilerse, ahtapotlarda sağaklık ya da solaklık gibi kavramların bulunmadığı, ancak daha önce de düşünüldüğü gibi, kavrama hareketinde görsel verilerden yararlandıkları. Çünkü gözlerinden birinde görüş kaybı olan ahtapotlarda, diğer taraftaki kolların daha fazla ve daha başarıyla kullanıldığı gözlenmiş. Bu bilgi, gözlerinde rahatsızlık olan ahtapotların bundan böyle doğru taraftan beslenmelerine de yardımcı olacak.
kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Kapat
Saat: 19:18
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...