Arama

Hayata Dair - Tek Mesaj #1642

nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
3 Temmuz 2012       Mesaj #1642
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Filozoflara Ders Veren Sufi


Mevlanaya 3 filozof gelir ve Size 3 soru sormak istiyoruz derler.Bunun üzerine Mevlana; hocası Şems-i Tebrizi'ye Bunları havele eder...

Bunun üzerine şems-i Tebrizi'yi sınamak ve sorgulamak için üç soru sormak üzere toplanır felsefeciler. Temsilcileri aracılığıyla ona üç soru sorarlar :

Filozoflardan biri öne çıkar ve Şems-i Tebrizi'ye:

- Ya Şems Biz sana 3 soru sormak istiyoruz der
- Şems buyrun tabii ki sorabilirsiniz der

Filozof : "Allah var diyorsun, ama biz göremiyoruz. Onu gösterirsen inanırız.”

Şems: "Diğerini sor " der

Filozof : şeytan ateşten yaratılmıştır dersiniz, Fakat cehennemde azap çekeceğinden bahsedersiniz.“Allah; kendisi de ateşten olan şeytana ateşle nasıl azap edebilir.?” Hiç ateş ateşe Zarar verir mi. ?

Şems : "Diğerini de Sor " der

Filozof :“Madem herkes ahirette yaptıklarının karşılığını alacak, o halde neden din; insanları her istediklerini yapmaları için bırakmıyor.?”

Ardı ardına bu soruları dinleyen Şems, hiç konuşmaz ve yerden aldığı bir kerpiç parçasını doğruca felsefecinin kafasına indirir. Bu durum karşısında davalık olurlar ve kadı önüne çıkarılırlar. Felsefeci kendisine vurup canını yaktığı için şikayetçi olur. Durumu açıklamasını isteyen kadıya Şems savunmasını şöyle yapar:

“O bana üç sual sordu, ben tek hareketle hepsini cevapladım”. “Nasıl yani?” diyen kadıya açıklaması ise şu olur:“

*Bana, Allah’ı göster inanayım, dedi. Madem şimdi başım ağrıyor diyor, başının ağrısını göstersin, ben de inanayım.

*Şeytana ateşle nasıl azap edileceğini sordu. Ben de ona topraktan yapılmış kerpiçle vurdum. Halbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı. Demek ki toprak toprağa azap ederse, ateş de ateşe edebilir.

*Bırakın herkesin canı ne isterse onu yapsın diyordu. Benim canım da onun başına vurmak istedi ve vurdum. Madem öyle diyor, şimdi ne diye hesap soruyor !?”
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove