Arama

Doğal Afetler - Deprem - Tek Mesaj #16

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
8 Temmuz 2012       Mesaj #16
Avatarı yok
Yasaklı

Dünya'nın 114 Yıllık Deprem Haritası



Tasarımcı John Nelson, 1898’den bu yana dünyada yaşanan 4.0 ve daha büyük depremlerin haritasını ortaya çıkardı. Doğal felaket verilerini zekice görselleştirmesi ile bilinen John Nelson, son çalışmasında dünyanın 1898'den beri meydana gelen önemli depremlerini gösteren bir infografik hazırladı. Michigan'lı görsel tasarımcı, daha önce de ABD'nin 56 yıllık kasırga geçmişi haritasını hazırlayarak dikkati çekmişti.

IDV Solutions şirketinde çalışan Nelson, deprem haritasını çıkarmak için ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, Berkeley Üniversitesi ve NCEDC' den aldığı halka açık verileri kullanarak 1898'den beri meydana gelen 203.186 sarsıcı depremi NASA Visual Earth haritası yardımıyla bize sunuyor.

[I]Haritada, bir noktanın parlaklığı ne kadar yüksekse, yaşanmış olan depremin şiddetinin de o kadar büyük olduğu anlaşılıyor. Nelson, OurAmazingPlanet sitesine yaptığı açıklamada, “Eğer depremlerin merkez üssü yüzeye vursaydı, bugün Washington’dan (ABD) Wellington’a (Yeni Zelanda) kadar yürüyebilirdik” dedi.

Haritada, Pasifik Okyanusu’ndaki parlak yeşil bölge, deprem ve yanardağ patlamalarının çok sık yaşandığı Ateş Çemberi bölgesi.

Kaynak : Ntvmsnbc / IDV User Experience (25 Haziran 2012)
Son düzenleyen perlina; 2 Ocak 2017 00:40