Arama

Üzüm Hoşafı Tarifi - Tek Mesaj #1

büşra_sarah - avatarı
büşra_sarah
Ziyaretçi
19 Temmuz 2012       Mesaj #1
büşra_sarah - avatarı
Ziyaretçi
UzumHosafi

Üzüm Hoşafı ( Üzüm Kompostosu )

MALZEMELER

2 su bardağı kuru üzüm (tercihen sarı çekirdeksiz üzüm)

5 su bardağı su

1 çay bardağı şeker

Bu hoşaf tarifi 4 kişiliktir

...

Üzüm Hoşafı Tarifi

Üzümlerin sapını çöpünü ayıklayın. Üzerini örtecek kadar suda 5 dakika bekletip sudan çıkarın. Bir tencereye alın. 4 su bardağı su ilave edin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp 15 dakika daha pişirin. Üzümler yumuşayınca şekerini ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kâse veya bardaklarda (isterseniz tanelerini süzerek) servis yapın.