Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
21 Temmuz 2012       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı
Rusya’da Devam Eden Orman Yangınları

Rusya itfaiye güçleri aylardır orman yangınlarıyla mücadele ediyor. NASA’nın açıklamasına göre 30’un üstünde orman yangını Rusya’nın uzak doğusunu 10 Temmuz itibariyle yakıp kavurmaya devam ediyor. Yeşil barış örgütü (Greenpeace'in) verdiği bilgi : Rusya’da şuan itibariyle, 2010’da gerçekleşen orman yangınlarından daha fazla alanın 2012'de yandığı yönünde. ITAR-ITASS Ajansı’nın verdiği bilgiye göre ise , yangınlar Yakutia’da 2.200 hektardan fazla alanı ve Khabarovsk bölgesinde 2.000 hektarı kül etmiş durumda. Ajans diğer bir raporunda, Rusya’nın uzak doğusunda gerçekleşen 1.826’dan fazla orman yangınının toplamda 195.000 hektarı yaktığını belirtti.

NASA’nın verdiği bilgi : Sibirya’daki orman yangınlarının, dumanının büyük çoğunluğunun atmosfere yeterince yükseldiği ve böylece bu toz ve duman bulutlarının rüzgârlarla birlikte Pasifik okyanusu üzerinden Kuzey Amerika'ya itildiği yönünde. CBC’nin verdiği bilgiye göre ise, bu hafta büyük miktarda duman Kanada’nın en batıda olan İngiliz Columbia'sı eyaletine ulaşmış durumda.

NASA’nın Terra uydusunun, Rusya’nın doğusunda (Sibirya) 9 Temmuz’da yakaladığı görüntüler, yaşanan orman yangınlarının ne kadar ciddi bir boyutta olduğunu tüm yönleriyle bize gösteriyor.Resimde gördüğünüz kırmızı bölgeler aktif halde olan yangınları göstermekte.


Kaynak : EarthSky / Earth Observatory (10 Temmuz 2012)
Son düzenleyen nötrino; 10 Kasım 2015 12:14