Arama

Amelia Earhart - Tek Mesaj #3

poyraz67 - avatarı
poyraz67
Ziyaretçi
24 Temmuz 2012       Mesaj #3
poyraz67 - avatarı
Ziyaretçi
Ad:  4.jpg
Gösterim: 600
Boyut:  18.7 KB
Bugüne kadar ismini duydunuzm bilmem ama ben ilk kez duydum ve şaşırdım tamam bayan pilot olabilir fakat yaptığı bir uçuş sırasında kaybolması gerçekten şaşırttı beni umarım bu hayat hikayesi gerçek ve olduğu gibi anlatılmıştır. Amelia Earhart, dünyanın en ünlü pilotlarından biridir. Kısa yaşamı süresince yeni ufukların haritasını çizdi ve rekorlar kırdı. Dünyanın etrafında yaptığı bir uçuş sırasında kayboldu.

Earhart 24 Temmuz 1897′ de Kansas, Atchison’da doğdu. Büyük olan Edwin Stanton ve Amy Otis Earhart iki kız kardeştiler. Bu iki zeki kızın çocuklukları oldukça mutsuz geçti. Babaları sık sık işini kaybeden bir alkolikti. Kızlar gündelik işlerini yaparken sık sık şiir okur, aynı zamanda basket ve tenis gibi sporları da severlerdi. Aileleri onları yeni şeyler denemeleri konusunda yüreklendiriyordu.
Ad:  8.jpg
Gösterim: 901
Boyut:  26.3 KB

Amelia liseden sonra yüksekokula gitmeyi düşündü. Fakat, 1.Dünya Savaşı’nda gazi olan birkaç kişiyle tanıştıktan sonra bunun yerine hemşirelik eğitimi almaya karar verdi.

Savaş sırasında Amelia Kanada’da askeri hemşire olarak çalıştı ve sonra gönüllü olarak göçmen çocuklara İngilizce öğretti. İşin yanında, mediapazar.com Amelia’nın bir hobisi oldu. 1920′lerde popüler olan uçak gösterilerini seyretmekten zevk alıyordu. Bir gün 10 dakikalık uçak gezisi yaptı ve uçmaya yetenekli olduğunu ve uçmayı öğrenebileceğini anladı. Amelia bir sürü değişik işte çalıştı ve annesinin yardımıyla 1000 $ biriktirdi. O günlerde 1000 $ oldukça yüksek bir rakamdı. 10 saatlik öğretim ve birçok çarpışmadan sonra Amelia uçmaya hazırdı. İlk yalnız uçuşunu 1921′ de yaptı. Uçuş çok iyi geçti. Sonraki yıl, Amelia yeterli parayı biriktirdi ve kendi uçağını satın aldı.

1928′ye dek sadece hobi olarak uçtu. Bu durum Amelia’nın Yüzbaşı Hilton H Railey’den bir çağrı almasına dek sürdü. Amelia’ye, Wilmer Stultz ve Louis Gordon adlı pilotlara Birleşik Devletler’den İngiltere’ye uçuşlarında eşlik etmesini teklif etti. Amelia sadece bir yolcu olacağını düşünürken, Atlantiği geçen ilk kadın pilot oldu. Uçuş “dostluk” adına oldu ve bu gezi 17-18 Haziran 1928′ de gerçekleşti. Amelia uçuş hakkında bir makale yazan George Putnam ile evlendi.
Ad:  11.jpg
Gösterim: 724
Boyut:  34.9 KB

Bundan sonra Amelia halkın dikkatini çekti.1932′ de tek başına Atlantiği geçti ve 13 saat 30 dakika ile yeni bir Atlantik geçiş rekoru kırdı.Bu nedenle Amerika başkanı Herbert Hoover’dan bir madalya aldı. Birkaç yıl sonra zor bir rota olan Kaliforniya’dan Hawai’ye uçan ilk kadın pilot oldu.

Amelia’nın son uçuşu 1937 Haziran ayında oldu. O ve dümencisi Fred Noonan dünya turu için hazırlandılar. İki motorlu Lockheed Electra ile uçuyorlardı. Maeria’nın Miami şehrinden Güney Amerika’ya yol aldılar. Sonra Güney Atlantik Okyanus’unu geçerek Afrika’nın Dakar şehrine gittiler. Oradan Tayland ve Avustralya’ya.

Bununla birlikte Yeni Gine’deki Lae’den Howland adasına doğru giderken Amerikan Sahil Güvenliği uçakla iletişimi kaybetti. Son mesajı 2 Temmuz 1937, sabah saat 8.45 de aldılar. Amelia’nın ses tonu çok telaşlı olarak tanımlandı.
Ad:  3.jpg
Gösterim: 1450
Boyut:  30.3 KB

Büyük bir aramaya rağmen Amerikan Deniz Kuvvetleri ne pilotlara ne de uçağa ait bir ize rastlayamadı. Bu kayboluş hala esrarını korumaktadır. Bazıları onun ve Nooan’ ın Japonlar tarafından kaçırılıp idam edildiğine inanırken, diğerleri Amelia’nın başkan Roosevelt tarafından gizli bir casusluk görevine yolladığını sanmaktadırlar. Bununla media beraber pazar bu teorilerin hiç biri doğrulanmamıştır.

Ona karşı bir övgü olarak kocası 1939′ da “Yükseklerde Uçan Kanatlar” ismiyle bir biyografisini yayınladı. Biyografi onun maceralı yaşamını tanımlıyordu.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 18 Haziran 2017 01:43