Malzemeler - 1 kg yoğurt
- 1 su b. arpa şehriye
- 1 kase haşlanmış nohut
- 3 taze sarımsak
- 1 tutam taze nane
- zeytinyağı
- tuz
Hazırlanışı
Tencereye yağı koyarak şehriyeyi kavuruyoruz. Nohutu da ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve su ekleyip haşlıyoruz. Haşladıktan sonra büyük bir kaseye alıp soğutuyoruz. Yoğurdu ayrı bir kaseye alıp çırpıyoruz. Naneyi ve taze sarımsağı ince doğruyoruz.
Nohut ve şehriyenin kabının içine yeşillikleri de ilave ediyoruz. Çırpılmış yoğurdu üzerine dökerek karıştırıyoruz. Üzerine zeytinyağı döküyoruz. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis ediyoruz.