Çörek otu dövülür, balla yoğrulur. Daha sonra da sıcak suyla birlikte içilirse, böbreklerde ve mesanede oluşan taşları eritir. İçmeye günlerce devam edildiği takdirde idrarı, adet kanını ve sütü çoğaltır. övülüp, b,r beze bağlanıp ve sürekli koklanırsa, nezleyi giderir. Suyla birlikte bir miktar içilirse astıma ve nefes darlığına iyi gelir. Sirkeye haşlanan çörek otuyla gargara yapılırsa, diş ağrısına fayda verir.Çörek otu kavrulur, taze olarak dövülür, sonra zeytinyağında bekletilir ve bu karışımdan buruna üç veya dört damla damlatılırsa, sık sık hapşırtan nezle ve gribe iyi gelir. Sirkeyle birlikte dövülerek oluşan karışım , ciltte beliren siyah noktacıkları ve baştaki yoğun yoğun kepeklenmeyi tedavi eder.Kuduz köper ısıran bir kimseye, sudan korkmaya başlamadan önce, taze olarak dövülen çörek otundan her gün 2 dirhem soğuk suyla birlikte verilirse şifa bulur. Çörek otu vücuda sürüldüğü zaman zehirli hayvanları vücuttan kovar. Haftada 1 kere tatlı kaşığı kabukları çıkarılmış çörekotu yemek, sağlık açısından çok faydalıdır