Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ağustos 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba , bende 3 gün önce talihsiz bir şekilde ayağımı bilek çevresinde bir yerden kırdım ve diz kapağının altına kadar alciya alındı . Benimde şikayetim aynı ayağa kalktığım zaman morarma ve acı oluyor ben bunu alçınin ayağa yüklenmesi olarak yorumluyorum bi uzman görüşü daha iyi olur tabi . Bir de diğer arkadaşa da katılıyorum bu kadar kötü birşey olamaz insanı hayattan soğutuyor ve yatağa bağlıyor . Herkese Allahtan acil sifalar diliyorum geçmiş olsun..
Okuyun...

Alçılı Bireylerin Dikkat Etmesi Gereken Noktalar

Kırık ya da çıkık gibi bir nedenle vücudunda alçı uygulaması yapılan kişilerin dikkat etmekle yükümlü olduğu bazı kurallar vardır. Alçı kurumadan üzerine ağırlık verilmesi, alçının formunun bozulmasına dolayısıyla kırığın hatalı kaynamasına neden olabilir. Aynı şekilde ıslanma da benzer sonuçlara yol açabileceğinden banyo ya da kişisel temizlik esnasında su geçirmeyen koruyucu torbalar kullanılmalıdır. Alçıyı bozabilecek her türlü keskin ve sert nesneden uzak durulmalı, özellikle içine yabancı cisim sokulmamalıdır. Kaşınma için de olsa içeri herhangibir yabancı cisim sokulması kötü durumlara yol açılabilir. Kişiler alçıyı kendi kesmeye ya da çıkarmaya çalışmamalıdır.

Alçı uygulamasının ilk dönemlerinde hasarlı bölümün çevresinde şişme olabilir, bu şişme alçıya baskı yaparsa ağrı oluşur. Şişmenin önlenmesi için alçılı kısım kalp seviyesinin üzerinde tutulmalı gerek görülürse yastık gibi bir şeyle desteklenmelidir. Kol ve bacaklardaki alçılarda kan dolaşımının sorunsuz devam edebilmesi için doktorun aksi yönde bir önerisi yoksa parmaklar hareket ettirilmelidir. kontrol için alçılı organın tırnağına şiddetle, rengi beyazlaşana kadar bastırılmalı ve bir kaç saniye içinde tekrar pembeleşmesi kontrol edilmelidir.

Alçılı kişilerde hızlı kilo alınması ya da verilmesi önerilmez, alçı bollaşarak ya da daralarak işlevini getiremez hale düşebilir. Ağrı olmadığı sürece alçılı bölge zorlanmadan hareket ettirilmeli ve mümkün olduğunca günlük hayata devam edilmelidir.

Alçılı bölgede kan dolaşımı testinde pembeleşme gecikiyorsa, alçılı uzvun parmaklarında uyuşukluk ve hissetmekte sorun yaşanıyorsa, alçılı bölgeye yakın cilt bölümlerinde soğukluk, solma ya da morarma görülürse, alçıda renk değişmesi, akıntı ya da kötü koku varsa, kişide ateşlenmeler, mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı görülüyorsa zaman geçirilmeden hekime başvurulmalıdır.
Son düzenleyen Safi; 8 Kasım 2016 20:48