Arama


ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
7 Ağustos 2012       Mesaj #10
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
9. VoIP Uygulamaları

Birinci uygulama
Resim 1, çok ofisli bir organizasyonun veri ve ses trafiğini birleştirerek merkez ofis ile olan iletişiminde maliyeti düşürmek istemesidir. Bu sorun, hâlihazırda bulunan veri trafiğinin içerisine ses iletişimi de eklenerek çözüme ulaştırılacaktır. Tipik olarak bu ağ konfigürasyonunda kullanılacak olan uygulama sınırlı band genişliğine ses trafiğinin de sıkıştırılmasıyla fayda sağlayacaktır. Paket üzerinden ses internetworking fonksiyonu (Internetworking Function - IWF), paket networkü üzerinden birleştirilmiş ses ve data transferinin yapılabilmesini sağlayan donanım ve yazılımların fiziksel açıklaması. Bu durumda IWF'in desteklemesi gereken arabirimler doğrudan telefonlara bağlı olan analog arabirimler ya da anahtar sistemlerdir. Bu durumda IWF, hem yan ofislerdeki PBX'lerin hem de Merkez ofisteki PBX'e bağlı olan telefon terminallerinin fonksiyonlarını emüle etmelidir. IWF bu işlemi bu fonksiyonları yerine getiren bir sinyalleme yazılımı ile başarır.
Ad:  uyg1.PNG
Gösterim: 438
Boyut:  11.3 KB
Resim 1
İkinci VoIP uygulaması
Resim 2, bir trunk uygulamasıdır. Bu senaryoda, bir şirket 2 lokasyondaki ofislerinin santrallerini paket ağları üzerinden birbirine bağlayarak buralardaki PBX'leri birleştirmek istemektedir. Bu uygulama bir önceki uygulamadan daha yüksek kapasiteli sayısal kanal destekleyen, 1,544 ya da 2,048 Mbps destekli T1/E1 arabirimi, bir IWF gerektirir. IWF, PBX'in sinyalleşme fonksiyonlarını emüle eder, bunu sonucunda da şirketin iletişim maliyetlerinde gözle görülebilir bir düşüş yaşanır.
Ad:  uyg2.PNG
Gösterim: 452
Boyut:  9.9 KB
Resim 2
VoIP yazılımının üçüncü uygulaması
Resim 3'te de görülebildiği gibi hücresel ağların birbirlerine bağlanılmasıdır. Sayısal hücresel bir ağda, ses verisi hücresel telefon tarafından havadan transfer edilebilmek için evvelce sıkıştırılmış ve paketlenmiştir. Bu sayede paket ağları bant genişliğinden yüksek oranda tasarruf ile sıkıştırılmış hücresel ses paketlerini transfer ederler. IWF, hücresel ses verisini PSTN (Public Switched Telephone Network) biçimine transfer etme fonksiyonunu desteklemelidir.
Ad:  uyg3.PNG
Gösterim: 456
Boyut:  11.5 KB
Resim 3
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!