Arama

Robot Teknolojisi - Tek Mesaj #11

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
15 Ağustos 2012       Mesaj #11
Avatarı yok
Yasaklı
İnsansız Savunma Sistemleri Fuarı

Vegas’ta Amerika’nın en büyük insansız sistemler fuarında savunma endüstrisi sivil yüzünü gösterse de savaş robotları yoğunluktaydı.Uluslararası İnsansız Araç Sistemleri Organizasyonu’nun, Kuzey Amerika’da her yıl düzenlemekte olduğu Las Vegas şovu yapıldı. Ülkenin insansız robot donanımları üzerine hem sivil hem de ordu açısından en büyüğü olan fuar 7 Ağustos da açıldı ve robotlar hafta boyunca Mandalay Bay Kongre Merkezi'nde gösterildi.

Bu yıl ki fuar, gösteride yer alan çoğu robot sistemi üreticisi için sert bir zemin üzerine kurulsa da her zaman ki gibi etkileyici teknolojiler göz önüne çıktı. Birçok üretici, yürüttükleri araştırmaların çoğunluğunu dünya çapındaki hükümetler adına yapıyor; bu ülkelerin ABD gibi ordu harcamalarında kesintilere gittiklerini ve yeni teknolojilerin kazanımında yavaşlama politikalarına seçtiklerini düşününce, sert zemin demekle neyi kastettiğimizi anlamışsınızdır.

Kısıtlamalarla yüzleşince çağın getirdiği bir eksi olarak bazı kapılar kapansa da, kongreler ve meclisler sayesinde genellikle başka bir pencere açıp durumu kurtarmak mümkün. Buna örnek vermek gerekirse, 2015 yılı itibariyle, Amerikan Ulusal Havacılık Dairesi’nin insansız sistemlere zorunlu olarak entegre olacağı duyuruldu. Bu tarih itibariyle yapılacak olan yeniliklerle sayısız insansız hava sistemleri üreticisi, teknolojilerini sivil gökyüzüne taşımayı umut ediyor. Aynı süreç içinde, İnsansız yer araçları üreten firmalar ise uzantılarını Telepresence, güvenlik sistemleri, altyapı denetimleri ve kargo lojistiği gibi alanlarda üretim yapmak için çeviriyor olacak ve birçok alanda insansız teknolojiler yaygınlaşmaya başlayacak.

Kaynak : Popular Science (14 Ağustos 2012)
Son düzenleyen nötrino; 23 Aralık 2015 11:34