Merhaba arkadaşlar yaklaşık 10 yıldır ürtiker hastalığı geçirmiyordum.3gün önce aniden yüzümde başlayan kabarıklık ve kızarmalar bir kaç saat içinde vücuduma yayıldı.Hastalığı daha önce geçirmiş biri olarak Avil tablet aldım bir tane içtim ama etkisini görmediğim için doktora gidip iğne yaptirdim.Yaptıkları iğne avil ampuldu.İlaç hepinizin bildiği üzere sakinleştiriyor kaşınmayı durduruyor ve uyutuyor.1 saat sonra kaşıntım tamamen kesildi ve ilacın etkisi ile uyudum..Sabah uyandığımda bütün kabarcıklarım sönmüştü ama kırmızı kırmızı lekeler kalmıştı.Doktorun tavsiyesi ile avil tablete devam ettim ancak akşamında ürtiker tekrarladı bukez daha büyük plaklar halinde ve bütün vücudumda.Tekrar doktora gittim ve bana ikili iğne yaptilar.Biri Dekort diğeri ise antihistaminik...Evvelki iğneden farklı olarak ne kaşıntı ne kabarıklık ne de leke bıraktı..Benim ürtikerim maalesef yiyeceklere karşı.Bu hastalığı çok araştırdım..Özellikle içinde küçük tanecikli sebze ve meyveler bende alerjik reaksiyon gösteriyor.Örneğin domates çilek patlıcan incir gibi.Bunun dışında baharatta tamamen uzak durmam gereken birşey.Yalnız doktorum kimyasal bazı maddelerinde ürtikere neden olduğunu söyledi.Örneğin deterjan şampuan sıvı el sabunları..Bazı bulaşık deterjanları elimde kaşıntıya sebep oluyor ancak kabartıya dönüşmüyor.Bazı ilaçlar da ürtikere sebep oluyormuş.Mesela babam kızkardeşini küçük yaşta ürtikerden dolayı kaybetmiş.Çikolatadan dolayı ürtiker olan çocuk vurulan iğnenin alerjik reaksiyon göstermesinden dolayı hayatını kaybetmiş.Babam ve dedem patlıcandan dolayı ürtiker olurlarmış mesela.Bilindiğiniz üzere bu hastalığın bir insanda görülme ihtimallerinden biri de ailede bu hastalığı geçirmiş bireylerin olması.Benim dedem,babam,halam bu hastalığı geçirmiş ise bende de olmaması imkansızdı zaten..Bu yüzden hepinize bu hastalığa sebebiyet veren madde yada yiyecekelerden uzak durmanızı tavsiye edebilirim..Aksi takdirde hayatı zindan edebilen cinsten bir hastalık..Hepinize geçmiş olsun