Arama


ArCHanqeL - avatarı
ArCHanqeL
Ziyaretçi
26 Ağustos 2012       Mesaj #3
ArCHanqeL - avatarı
Ziyaretçi
Kalburabastı Tatlısı
MALZEMELER
4 çorba kaşığı yoğurt
• 1 su bardağı yağ (margarin ve sıvıyağ karışık)
• 1 çay bardağı şeker
• 1 paket kabartma tozu
• 3,5 su bardağı un
• 1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
• 1 çay kaşığı vanilya

1_ Yoğurdu, şekeri, yağı, rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra kabartma tozu karıştırdığınız unu ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamuru 1 saat dinlendirin.
2_ Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verin. Rendenin iri tarafına bastırıp yağlanmış tepsiye bırakın. Tüm hamur bitince orta ısılı fırında kızarana kadar pişirin.
3 _ Bu arada tencereye suyu ve şekeri koyun. Kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Vanilyayı da ekleyip ateşten alın ve soğumaya bırakın.
4_ Fırından çıkardığınız sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çekip soğuyunca servis yapın.



kalbura basti
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.