17 yaşımdayım ve bu hastalıkla ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Çok araştırma yaptım, doktorlardan uzun süreli ,bir işe yaramayan ilaç tedavileri dışında bir sonuç alamadım. Arkadaşlar yapılması gereken esas şeyler var. Öncelikle gündüz bol su tüketip akşam 20.00'dan sonra sıvı tüketmemeye çok dikkat etmelisiniz. İkincisi, bu sorunu yaşayan arkadaşlarım , kesinlikle klozet değil, alaturka tuvalet kullanmalısınız. Klozetlerde mesane tam boşaltımını yapamıyor, bu idrar kaçırmamızda büyük etken. Alaturka tuvaletler daha sağlıklıdır çünkü mesaneyi boşaltmak mümkündür. Üçüncü olarak uzman bir doktorun sözüdür: Hiçbir tuvalet sizin dışkınızdan daha kirli değildir. bu yüzden mümkün olduğunca idrarınızı tutmayınız. Geldiği an bir tuvalet bulup boşaltım yapmalısınız. Dördüncü sırada mesane egzersizi var. Tuvalet esnasında idrarınızı tut-bırak, tut-bırak şeklinde yapmanız kasları çalıştıracak ve istemsiz kaçırmaları azaltacaktır. Son olarak iltihaplanmaları önlemek için cinsel bölgenizin temizkiğine özen göstermelisiniz.