Arama


ArCHanqeL - avatarı
ArCHanqeL
Ziyaretçi
11 Eylül 2012       Mesaj #4
ArCHanqeL - avatarı
Ziyaretçi
ÜZÜM

Çok taraflı tesiri olan kıymetli bir meyvedir...Üzüm ve üzüm ürünlerinde bulunan demir, kalsiyum ve potasyumun düzenli kemik gelişiminin yanında, güç ve dayanıklılık kazandırdığı bilinir...Üzümde %20 - %25 oranında hazma gerek kalmadan doğruca kana geçen şeker vardır...Bu bakımdan bedenen ve zihnen çalışan herkese iyi bir gıdadır...Üzümde bol demir ve şeker vardır...Demir ve şeker vücudumuza kan yapar...Kansız çocuklara, doğum yapmış kimselere, hastalara büyük faydası vardır...Mide de ülser ve gastriti olanlar, yemekten zehirlenenler, romatizması olanlar, karaciğer yada dalağı şişmiş olanlar ve peklik çekenler taze üzüm yemelidir...Üzüm suyu kalbi kuvvetlendirir, kanı temizler, ciltteki sivilcelerin zamanla kaybolmasını sağlar...Şişmanlığı gidermede de faydalıdır...Üzüm, yaş olarak ve dalından kesildikten sonra ne kadar erken yenilirse, o kadar şifalı olur...Yaş üzüm bulunmadığı zaman kuru üzüm kaynatılır, suyuna limon ve portakal suyu katılarak içilir...
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.