Arama


eku123 - avatarı
eku123
Ziyaretçi
16 Eylül 2012       Mesaj #3
eku123 - avatarı
Ziyaretçi
Özellikle liseli arkadaşlar arasında pek bir hayal mevzuu bu mit ajanı olmak istiyorum söylentileri. MİT yani Milli İstihbarat Teşkilatı eleman alımı yaparken, Kurtlar Vadisi tekniğini uyguluyor olduğu görüşü konusunda herkes hemfikir biraz. Filmler, diziler şöyle dursun mit ajanı nasıl olunur konuya açıklık getirelim:

Zaman zaman MİT personel alım ilanı yayınlar. Genelde aranan kişiler yabancı dil bilen kişilerdir. İngilizce'den tutun da Almanca, Boşnakça, Arnavutça, Arapça... Pek çok dil. Bunun için MİT, bazı işe alım prosedürleri düzenler. Bunlar herhangi bir sınavdan farksızdır. Bu sınavda başarılı olanlar, istenilenleri yerine getirenler MİT personeli olarak, bir kamu görevlisi olarak devlet kurumunda çalışmaya başlayabilir.

Bir de KGT var, Kamu Güvenliği Teşkilatı. O da Kurtlar Vadisi'nden gördüğümüz birşey. O birim de MİT'e bağlı bir birim. Aslında her güvenlik kurumunun istihbarat ağı vardır. Emniyet'in de istihbaratı vardır, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de, Jandarma'nın da... Dahası, şirketlerin, holdinglerin de istihbarat elemanları vardır. Bu yüzden olayı holivudsal bir duruma getirmekten ziyade, devlet memuru olma gerçeği ile yüzleştirilmekte fayda var.
Son düzenleyen Safi; 2 Mayıs 2018 18:26