Arama

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Eylül 2012       Mesaj #47
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Eğitim ailede başlar çocuğun ana rahmine düştüğü ilk andan itibaren eğitime çocoğu annesi verir. Bu eğitim de tabi ki annenin bilgi ve eğitimine dayalıdır. Eğitim çocuğun kişisel ve ruhsal gelişiminin temel kaynaklarından biridir. Eğitimde ailenin payı elbette yok sayılamaz .Ama şunu da bilmek gerekir ki ; yaşam zorlu bir sınavdır aile eğitiminin tamamını veremez. Başlangıcını aile yapar ama sonunu çevre getirir.

Çevre bireyin gelişimininde en önemli unsurlardan biridir. Ailede başlayan eğitim , okul haytıyla birlikte çevreden alınan eğitime dönüşür İnsanlar . hayat şartları , yaşam mücadeleleri , hayarın zorlukları kısacası yaşam sınavını geçmek için gerekli olan jokerlerdir. Bu jokerleri birey ne aileden alır , nede okuldan . Bunları yaşayarak kendi öğrenir . Kendi yanlış ve doğrularını kendisi belirler. Bu onun için yaşam sınavında bit tür anahtardır .

Okul hayatının bitişi, iş hayatının başlamasıyla birey aileden tamamen kopar . Bu zamana kadar kazandığı jokerler ona iyi bir hayyat sağlayabilir. Ve unutmamak gerekir ki jokerler hiçbir zaman bitmez . Çevre her zaman yeni bir şeyler öğretir.