arkadaşım movie maker proğramıonı bende uzun zamandır kullanıyorumsp2 çıkmasıyla birlikte 2. versiyonda bu packte yer alıyor.sorununa gelince; donma tıkanma sorununu eski versiyonda yapmıyorsa nedeni efektlerin ve ince ayarların az olmasıdır.yani eski versiyonda hazırlamış olduğun tasarıyı bilgisayarın çevirmekte zorlanmıyor ve hata da vermiyor.yeni versiyonda ise hazırlamış olduğun tasarıda ayrıntının fazla olması ve sürenin uzun olması bilgisayarının ram vaya işlem gücünün üzerine çıkmasına sebep oluyor.anlayacan donanımın bu bu işlem için yetersiz kalıyor.bende de aynı sorun oluyodu.işlemcim celeron 1.7 ve 256 ram kullanıyodum.sistemimde biraz yorgun ve bakımsız olmasından dolayı movie maker 2 den verim alamıyodum.şimdilik 256 ram ekledim ve sistemimde de temizlik yaptıktan sonra.aşırıya kaçmamakla birlikte film dosyalarımı sorunsuz (sürenin uzu olması hariç) kaydedebiliyorum.tavsiyem; donanımını güçlendir veya donanımım güçlü diyorsan sisteminin performansında artış sağla.genel bi bakım yapmanı tavsiye ederim.